Metsäenergiapäällikkö Kari Tuomela

Haastateltava:

Kari Tuomela

Metsäenergiapäällikkö
Stora Enso

Kari opiskeli metsänhoitajaksi Joensuun yliopistossa ja väitteli metsätieteen tohtoriksi Helsingin yliopistosta. Alavalinnastaan hän kertoo, että metsäinsinööri-isän esimerkki vei perässään. Isä oli aina innostunut ja motivoitunut työnsä suhteen ja myös työn itsenäisyys kiehtoi Karia.

Hän haaveili nuorena myös kansainvälisestä työstä ja saikin elämäänsä paljon matkustelua ja elämistä erialisten kulttuurien parissa. Tohtoritutkinnon jälkeen Kari on työskennellyt Australiassa vierailevana tutkijana, Turkissa taimitarhan johtajana, konsulttina Suomessa, Kiinassa plantaasihankkeen toimitusjohtajana ja nyt Kari jälleen Suomessa, Stora Enso Metsässä jossa hän johtaa metsäenergialiiketoimintaa.

Karin työssä jokainen päivä on erilainen. On toimistossa istumista, kokouksia, matkustelua. Tärkeintä on erilaisten sidossidosryhmien kanssa työskentely. Kari voisi suositella työtään ”ennakkoluulottomalle nuorelle miehelle tai nuorelle naiselle joka haluaa nähdä maailmaa”.

Miten sinun työsi pelastaa maailman? ”Käytetään uusiutuvia luonnonvaroja, ja käytetään niitä ennen kaikkea kestävästi ja luodaan lisäarvoa.”

Takaisin listaukseen