Tutkija Aarre Peltola

Haastateltava:

Aarre Peltola

Tutkija
Metsäntutkimuslaitos

Aarre työskentelee tilastopuolen tutkijana Metsäntutkimuslaitoksella. ”Minä uskon, että ammatinvalinta on osittain sattumaa ja osittain ohjaudutaan johonkin tehtävään” hän sanoo.

Aarre on koulutukseltaan metsänhoitaja. Hänen opiskeluaikoihin tietotekniikkaa opetettiin vielä vähän ja hän opetteli mm. ohjelmointia omasta mielenkiinnosta vapaa-aikanaan. Tietotekniikkataidot veivät Aarren metsäntutkimuslaitoksessa avustavan tutkijan töistä Atk-suunnittelijaksi ja nykyiseen tilastopuolen tutkijan työhön.

Aarren mielestä ammatti pitää valita sillä perusteella mistä on kiinnostunut. Jos omasta alasta ei ole kiinnostunut työtä joutuu tekemään väkisin. ”Jos on kiinnostunut metsäluonnosta, tai ylipäätänsä luonnosta ja ympäristöasioista ja lisäksi taloudesta, niin siihen metsänhoitajan koulutus on mainio koulutus.”

Miten työsi pelastaa maailman? ”Minun työssäni tuotetaan taustatietoja sellaisille ihmisille jotka tekevät maailmaan liittyviä päätöksiä. Ihmisten pitää tuntea menneisyys, jotta voidaan tehdä sellaisia päätöksiä jotka vaikuttavat maailmaan siten, että maailma pelastuu.”

Takaisin listaukseen