Kuudesluokkalaiset tutustuvat talousmetsien kiertoon

Satavuotiaan Suomen kuudesluokkalaiset nuoret pääsevät tänä syksynä tutustumaan talousmetsien kiertoon neljällä UPM:n tehdaspaikkakunnalla. Metsäretket järjestetään yhteistyössä Suomen Metsäyhdistyksen ja 4H-liiton kanssa Kouvolassa, Lappeenrannassa, Pietarsaaressa ja Raumalla. Retkille on ilmoittautunut 31 koulua ja niille odotetaan yhteensä noin 1 400 oppilasta.

Metsäretkellä kuudesluokkalaiset kiertävät erilaisilla maastorasteilla tutustuen metsänhoitoon, puusta tehtäviin tuotteisiin sekä metsän uudistamiseen. Oppilaat pääsevät myös istuttamaan omin käsin taimia. Rasteilla metsäasiantuntijat ja harrastajat jakavat tietoa omista metsäkokemuksistaan ja vastaavat oppilaiden kysymyksiin. Retkien ohjelma ja rastit on räätälöity kunkin paikkakunnan ja metsäkohteen mukaan.

Kuudesluokkalaisten metsäretket ovat osa UPM:n Biofore Share and Care -ohjelmaa. Ohjelma keskittyy hankkeisiin, jotka ovat merkityksellisiä yhtiön liiketoiminnan ja vastuullisuustavoitteiden kannalta. Sen painopistealueet ovat Lukeminen & oppiminen, Paikallinen sitoutuminen, Vastuullinen veden käyttö ja Bioinnovaatioiden vauhdittaminen.


Lisätietoa:

Suvi Pessala, Suomen Metsäyhdistys ry, nuorisoviestinnän asiantuntija, puh. 045 657 5442
Sami Oksa, UPM Metsä, sidosryhmäsuhdejohtaja, puh. 040 560 3474

Kirjoita kommentti