Tiedote

Metsäväki kohtaa Metsäpäivillä tänäkin vuonna

Syksyn odotetuin metsäalan tapahtuma, valtakunnalliset Metsäpäivät, kokoaa lokakuussa yhteen metsäalan toimijat ja vaikuttajat. Näillä näkymin tapahtuma järjestetään suunnitellun mukaisesti. Metsäpäivien pääteemana on tänä vuonna monimuotoisuus.

Jo liki 20 organisaatiota on vahvistanut osallistumisensa Helsingin Jätkäsaaressa hotelli Clarionissa 22. –23.10.2020 järjestettävien Metsäpäivien ohjelman rakentamiseen. Tarjolla on näin ollen laaja ja erittäin ajankohtainen valikoima asiantuntijapuheenvuoroja neljällä eri teemalavalla, lukuisia työpajoja ja sidosryhmätilaisuuksia sekä metsäalan toimijoiden minimessut.

Metsäpäivien pääteemana on monimuotoisuus, jota tarkastellaan monesta eri näkökulmasta – se on luonnon monimuotoisuutta, mutta myös monimuotoisuutta talouden, kulttuurin ja ihmisen näkökulmasta. Muita keskeisiä teemoja ovat ilmastonmuutos ja sen vaikutukset metsiin, ilmastoviisas metsänhoito, metsäalan taloudelliset haasteet sekä ihmisten hyvinvointi ja metsät.

Metsäalan ulkopuoliset huippupuhujat herättelevät keynote-puheenvuoroissaan lähestymään alan haasteita yllättävistä tulokulmista. Ensimmäisen päivän paneelikeskustelussa paneudutaan tästä inspiroituneena johonkin metsäalan päivänpolttavaan kysymykseen. Asiaa täynnä oleva päivä huipentuu rentoon seurusteluun ja verkostoitumiseen Metsäpäivien iltamissa.

Myös opiskelijat ovat näkyvässä roolissa tämän vuoden valtakunnallisilla Metsäpäivillä. Puunjalostusinsinöörit ry järjestää Metsäpäivien yhteydessä hackathonin, jossa opiskelijat pääsevät ratkomaan kiperiä kysymyksiä liittyen metsään ja metsästä saataviin tuotteisiin yhdessä metsäalan yritysten edustajien kanssa. Mukaan mahtuu noin 60 opiskelijaa. Paras joukkue palkitaan ja tulokset esitellään Metsäpäivien yleisölle.

Tervetuloa kokemaan tämä kaikki itse Metsäpäiville 2020!

Metsäpäivien liput ovat nyt myynnissä: Osta lippuja

Lisätietoja: Metsäpäivät-koordinaattori Kaarina Aro, kaarina.aro@smy.fi, p. 050 374 5677

Tämänhetkisen tiedon mukaan Metsäpäivät järjestetään suunnitellun mukaisesti 22.–23.10.2020 hotelli Clarionissa Helsingin Jätkäsaaressa. Seuraamme kuitenkin tiiviisti koronatilanteen kehittymistä sekä viranomaisten ohjeistusta yleisötapahtumien turvallisesta ja vastuullisesta järjestämisestä. Ilmoitamme hyvissä ajoin tapahtuman mahdollisesta siirtämisestä verkkoon tai toiseen ajankohtaan tai tapahtuman perumisesta.

Kirjoittaja

Kaarina Aro

Yksi kommentti “Metsäväki kohtaa Metsäpäivillä tänäkin vuonna” artikkeliin

Hannu Lehtimäki sanoo:

Hienoa, että metsäpäivät järjestetään. Mielelläni otan kutsun vastaan päiville, jos sellainen postiluukusta kolahtaa. Sen verran on vuosia tässä metsäalalla takana.

Kirjoita kommentti