Tiedote

Metsävisa finaali verkossa 20.5. klo 10 alkaen

Yläkoulujen Metsävisan 2020 finaali käydään suorassa verkkolähetyksessä keskiviikkona 20.5. klo 10-12 . Tavallisesti jokakeväisen metsätietokilpailun voitto ratkotaan maastokisassa, mutta tänä vuonna kilpailu siirrettiin verkkoon.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä
Tubettaja HurHur
Finaalin juontajat Sirpa Kärkkäinen ja Martin Antell

Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan finaalilähetystä osoitteessa stream.kongressitekniikka.fi/metsavisa.

Kilpailijoina on 50 parasta koulunsa visavoittajaa, jotka pääsivät finaaliin yli 21 000 Metsävisan alkukilpailuihin osallistuneen nuoren joukosta. He osallistuvat lähetykseen kouluiltaan ja kodeistaan kaikkialta Suomesta etelärannikolta Kittilään.

Finalistit vastaavat kilpailukysymyksiin mobiilisovelluksella ja palkitaan rahapalkinnoin. Voittaja saa 500 euroa. Kilpailu käydään kaksikielisenä (Metsävisa/Skogsnöten).

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä tervehtii finalisteja videotervehdyksellä. Videolla hän vastaa myös finalistien ennakkoon toimittamiin kysymyksiin ”ministerin kyselytunnilla”. Metsäalan terveiset tuo Stora Enson maajohtaja Seppo Parvi.

Tubettaja HurHur osallistuu visaan ja jutustelee finalistien kanssa kilpailukoitoksen jälkeen. HurHur kannusti finalisteja treenaamaan YouTube-videollaan.

Finaalin tulokset päivittyvät osoitteeseen metsavisa.fi ja skogsnoten.fi 20.5. klo 12 jälkeen.

Metsävisan tunnelmia voi myös seurata @foreststateofmind-Instagram-tilillä sekä twitterissä hashtageilla #Metsävisa ja #Skogsnöten. Lue forest.fi-artikkeli finaalista

Metsävisaa on järjestetty yhtäjaksoisesti joka vuosi vuodesta 1982 lähtien. Miljoonan osallistujan raja ylittyi vuonna 2016. Vuonna 2021 Metsävisa järjestetään 40. kerran. Koulutason kilpailu käydään helmikuun alussa ja finaali entiseen tapaan maastossa kaksipäiväisen opintomatkan aikana toukokuussa.

Metsävisan pääjärjestäjät ovat Suomen Metsäyhdistys ja Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry. Metsäala on laajasti mukana rahoittamassa ja järjestämässä Metsävisaa.

Kirjoittaja

Anne Turunen

asiantuntija, nuorisoviestintä
Suomen Metsäyhdistys
puh. 045 6575 440
anne.turunen@smy.fi

Kirjoita kommentti