Nuorten metsäkoulutusverkosto palkittiin

Learning about Forests (Leaf) -ohjelma sai tänä syksynä merkittävän tunnustuksen, kun lasten innovatiiviseen koulutukseen keskittynyt, 108 maassa toimiva Hundred-organisaatio huomioi sen tekemän työn.Nuorta sukupolvea koulutetaan kaiken aikaa ymmärtämään metsien merkitys. Yksi koulutusverkostoista on pohjoismainen Leaf (Learning about Forests).  Sirpa Kärkkäinen sanoo, että Leaf-ohjelman tarkoitus on opettaa, miten tärkeä asia metsä on.

”Viemme lapsia metsään, opetamme metsän merkityksestä ja kouriintuntuvana tekemisenä istutamme uutta metsää”, Sirpa Kärkkäinen sanoo.

Suomen Metsäyhdistyksen nuorisoviestinnän johtava asiantuntija Sirpa Kärkkäinen
”Nuoret käyttäisivät puuta mieluiten korkean jalostusasteen tuotteisiin”, Suomen Metsäyhdistyksen nuorisoviestinnän johtava asiantuntija Sirpa Kärkkäinen sanoo.

Nyt työ on myös palkittu.

”Hundred-organisaatio palkitsi Leafin, koska sen opetus on innovatiivista ja skaalattavissa maailmanlaajuisesti”, Kärkkäinen sanoo.

Hundred-organisaatio palkitsi Leafin, koska sen opetus on innovatiivista ja skaalattavissa maailmanlaajuisesti.

Leaf-ohjelman mukaista toimintaa ovat muun muassa Suomen Metsäyhdistyksen järjestämät Koululaisten metsäpäivät ja yläkoululaisten tieto- ja taitokilpailu Metsävisa sekä kurssit opettajille. Verkostoon kuuluu Suomessa Metsäyhdistyksen lisäksi myös muita tahoja, kuten 4H-järjestön metsiin liittyvät kouluhankkeet.

Kärkkäinen muistuttaa, että maailmanlaajuisesta katsantokannasta metsät merkitsevät vähän eri asioita paikasta riippuen.

Metsät voivat edustaa joillekin eroosion torjuntaa tai toisille taloudellisia arvoja. Jossain päin maailmaan metsästä saadaan ruokaa, suoja ja lääkkeet. Mutta kaikkia yhdistää metsien ekologinen pohja”, Kärkkäinen kommentoi.

Kirjoita kommentti