Kasvatus metsässä -foorumi

Kasvatus metsässä -foorumin työpajoissa metsä ja opetussuunnitelmat kohtasivat.

Kasvatus metsässä -foorumi on joka toinen vuosi järjestettävä valtakunnallinen yhteistyöpäivä lasten, nuorten ja metsien kasvattajille. Tapahtuman järjestää valtakunnallinen Metsän oppimispolku -ohjausryhmä eli Opetushallitus, opettajajärjestöt, metsäala ja ympäristöjärjestöt, ja tapahtumaa rahoittaa mm. Suomen Metsäsäätiö. Tapahtuma antaa lukuisia vinkkejä siitä, miten metsää voi käyttää oppimisympäristönä ja miten metsät sopivat eri oppiaineiden opetukseen ja yhdistämiseen.

Ulos – Ut – Out! – kansainvälinen ulkona oppimisen suurtapahtuma  5.-6.6.2017 Turussa ja Sauvossa.
Ulos – Ut – Out! yhdistää ensimmäistä kertaa neljä valtakunnallista tapahtumaa eli Seikkailukasvatuspäivät, Ympäristökasvatuspäivät, Kasvatus metsässä -foorumin ja Mitt i naturen -tapahtuman. Myös muut tahot ja tapahtumat voivat tulla osaksi suurtapahtumaa, niin järjestäjinä kuin osallistujinakin. Ulos – Ut – Out! on osa Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlavuoden 2017 ohjelmaa. Lue lisää tapahtuman sivuilta. 


Kasvatus metsässä -foorumi 2016

Lapset ja nuoret kasvavat uudenlaiseen biotalous- ja kiertotalousyhteiskuntaan, jossa luonnonvaroja käytetään entistä kestävämmin, materiaalit kierrätetään tarkemmin ja resurssit ovat tehokkaammassa käytössä. Millaista osaamista koululaiset tarvitsevat tulevaisuudessa ja miten kasvattajat voivat tukea oppimista?

Tapahtuma järjestettiin Nuorisokeskus Anjalassa 15.9.2016, ja tapahtumaan osallistui noin 140 kasvatus- sekä metsä- ja ympäristöalan ammattilaista. Ohjelman näet tästä. Foorumin työpajoissa aiheina olivat mm. ilmiöoppiminen, metsä monialaisena oppimisympäristönä, kännykän käyttö metsässä, metsäaiheiset pelit ja metsätyypit. Työpajakuvaukset.

Seminaaripuheenvuorot
Työpajojen materiaaleja (katsottavissa 30.10. asti)
Tiedote 15.9.2016

Aiemmat foorumit

Oulu 2014: Oulussa tapahtuman teemana oli Luovuus, innovaatiot ja metsä. Osallistujia oli noin 140 .

Helsinki 2012: Foorumin teemana oli luonnon merkitys lapsen kehitykselle sekä turvallisuus metsässä. Osallistujia oli yli 200.

Lahti 2010: Ensimmäisen Kasvatus metsässä -foorumin teemana oli monimuotoisuus metsässä, puun käytössä ja opetuksessa.

 

Kuvia vuoden 2012 Kasvatus metsässä -foorumista Helsingin Vuosaaresta.