Kouluvierailulle

 

Metsa_puhuu_cs4

Tälle sivulle kokoamme erilaisia materiaaleja joita voit käyttää tukena, kun menet vierailulle kouluun kertomaan metsäalasta ja metsien kestävästä käytöstä. Metsä puhuu -hengessä tehtyjen materiaalien ideana on antaa mahdollisimman laaja kuva alasta, sen ammateista ja kaikesta siitä mitä puusta ja muista metsän antimista tehdään.

 

Mallit ja esitykset


Mitä yhteistä on -Powerpoint-esitys

Esityksessä kerrotaan, mitä kaikkea metsästä ja sen raaka-aineista saa aikaiseksi nyt ja ennen kaikkea tulevaisuudessa. Esityksen muistiinpanosivuilla on dioihin liittyvää hyödyllistä taustatietoa.

Lataa esitys tästä: Mitä yhteistä on


Mahdollisuuksien metsä -koulukäyntikampanjan taustaesitys

Metsäteollisuusyritysten yhdessä Metsäteollisuus Ry:n johdolla suunnittelema ja toteuttama Mahdollisuuksien metsä -koulukäyntikampanja on toteutettu nyt kaksi kertaa. Metsäalan ammattilaiset ovat vierailleet vuosittain kampanjan nimissä yli 300 koulussa kertomassa ysiluokkalaisille monipuolisesta metsäalasta.

Lataa tästä Mahdollisuuksien metsä -kampanjan taustaesitys: Mahdollisuuksien metsä


Metsävisa -koulukäyntien taustaesitys

Metsäalan ammattilaiset vierailevat vuosittain kouluissa ympäri Suomen palkitsemassa koulujen parhaiten menestyneitä metsävisaan osallistuneita oppilaita. Samassa yhteydessä vierailijat kertovat metsäalasta ja sen mahdollisuuksista yläasteikäisille nuorille. Tässä esityksessä painottuu erityisesti metsien käytön kestävyys.

Lataa tästä Metsävisa -kouluvierailujen taustaesitys: Metsien kestävä käyttö


Metsä puhuu -koulukäyntimalli

Metsä puhuu -koulukäyntimalli metsäopiskelijoiden vierailuille peruskouluissa. Mallissa on ohjeistettu hyvin yksityiskohtaisesti mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon koulukäyntiä suunnitellessa ja toteuttaessa. Mallissa kerrottan myös vaihe vaiheelta kuinka esitys kannattaa viedä läpi.

Voit ladata koulukäyntimallin tietokoneellesi tästä: Koulukayntimalli

 

Metsä puhuu -videot


Metsä puhuu -videot

Töissä metsäalalla -sivulta löydät liudan nuorten tekemiä haastatteluja metsäalan ammattilaisista.

Metsä puhuu -tulevaisuushankkeen puitteissa tehtiin myös muita videoita. Videot löytyvät tästä alta ja YouTubesta Metsä puhuu -kanavalta.

Animaatio kertoo esimerkkejä siitä, miten metsät ja metsien käyttö liittyy monen ihmisen työhön ja meidän kaikkien arkipäiväämme.

 

Millainen maailma olisi ilman puuta?

 

 

Kokoelma muiden tahojen tekemiä metsään ja puuhun liittyviä videoita

Videoita metsäalan työtehtävistä

Liitetyt tiedostot