Metsävisan finaali 2021

Juhlallinen finaalimatka alkaa Keskustakirjasto Oodista. Kuva: Wikimedia Commons

40. Metsävisan juhlallinen finaali järjestetään 20.–21.5.2021 pääkaupunkiseudulla. Mukaan kutsutaan 50 parasta koulutason visailijaa opettajineen. Tapahtuma on elämyksellinen opintomatka niin oppilaalle kuin opettajallekin.

Ohjelma torstaina 20.5.2021

Metsävisan finaalin aloitustilaisuus järjestetään Keskustakirjasto Oodin Maijansalissa Helsingissä. Lounastamme Oodissa, minkä jälkeen starttaamme kahdella linja-autolla maastoon.

Oodi. Kuva: Vilma Issakainen

Finaalin kilpailuosuus järjestetään metsässä pienen bussimatkan päässä Helsingin keskustasta. Metsävisan yhteistyökumppanit järjestävät tehtävärastit ja visailijat vastaavat kilpailukysymyksiin omilla puhelimillaan. Jännittävän kilpailun päätteeksi juomme pullakahvit maastossa.

Finaali maastossa. Kuva: Vilma Issakainen

Finalistit majoittuvat Hämeenkylän kartanolla. Keväinen kartanopuisto keltaisine mukulaleinikkeineen ja suurine jalopuineen on upea. Päivällisen jälkeen kartanolla järjestetään iltaohjelmaa niin oppilaille kuin opettajillekin.

Hämeenkylän kartanon nykyisessä pääkartanossa majailivat eloisat sonnit vielä 1950-luvulla. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo
Hämeenkylän kartanon sivukartano. Kuva: Anne Turunen

Ohjelma perjantaina 21.5.2021

Vierailemme Heurekassa, mm. vaikuttavassa SuperPUU-näyttelyssä. Lounaan syömme Heurekan Tiederavintolassa.

SuperPUU-näyttely. Kuva: Anne Turunen

40. Metsävisa huipentuu tulosten julkistamiseen ja palkintojenjakoon Stora Enson pääkonttorilla Helsingin Kanavarannassa.

Stora Enson pääkonttori. Kuva: Wikimedia Commons
Stora Enson pääkonttori, taustalla Uspenskin katedraali. Kuva: Wikimedia Commons

Mikäli koronatilanne estää finaalin järjestämisen suunnitellulla tavalla, järjestämme sen verkossa, kuten järjestimme Metsävisan 2020 finaalin.


Lisätietoja

Anne Turunen, Suomen Metsäyhdistys, anne.turunen@smy.fi

Metsävisan järjestäjät ja rahoittajat