Metsävisan finaali 2020

Metsävisan finaalin suora lähetys keskiviikkona 20.5. klo 10-12

Kaikki kiinnostuneet, tervetuloa seuraamaan finaalia! Lähetykseen pääset klikkaamalla alla olevaa painiketta.

FINAALILÄHETYS 20.5. klo 10-12

Suuri yleisö pääsee lähetykseen pääsee osoitteessa stream.kongressitekniikka.fi/metsavisa. (Finalistit tulevat lähetykseen osoitteessa auditorium.kongressitekniikka.fi.)

Juontajat Sirpa Kärkkäinen ja Martin Antell
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä
Tubettaja HurHur

Ohjelma alkaa klo 10 ja päättyy klo 12 mennessä.

Juontajat Sirpa Kärkkäinen ja Martin Antell, Suomen Metsäyhdistys
Biologian ja maantieteen opettajien tervehdys, Heikki Arponen, lehtori

Metsävisan finaali – finalistit vastaavat kilpailukysymyksiin etänä

Tauko

Tubettaja HurHur jutustelee osallistujien kanssa

Metsävisan rahoittajien tervehdys, Seppo Parvi, maajohtaja, Stora Enso
Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän tervehdys

Metsävisan 2020 tulosten julkistaminen Erno Järvinen, toimitusjohtaja, Suomen Metsäsäätiö

Lue finaalista ja kisastudiosta forest.fi-artikkelista.

Finalistit vastaavat kysymyksiin mobiilisovelluksella ja palkitaan rahapalkinnoin

Osallistujina ovat 50 parasta koulunsa visavoittajaa. He ovat päässet mukaan finaaliin yli 21 000 Metsävisan alkukilpailuihin osallistuneen nuoren joukosta. Onnittelut hienosta menestyksestä ja tervetuloa finaaliin!

Finalistit osallistuvat finaaliin kotona tai koululla osoitteessa auditorium.kongressitekniikka.fi. Finalistin tekniikkaohjeet lähetykseen.

Verkkolähetyksessä heille esitetään bilogian opettajien Metsävisa-ryhmän sekä Metsävisan rahoittajien laatimia kilpailukysymyksiä. Kysymyksiin vastataan omalla tai lainatulla kännykällä tai tabletilla mobiilikaupoista ladattavalla Metsävisa-sovelluksella. Sovelluksen ohje ja harjoituskysymykset finalisteille

Kaikki 50 finalistia palkitaan rahapalkinnoin. Finaalin voittaja saa 500 euroa, toiseksi tullut saa 300 euroa ja kolmas 200 euroa. Muut kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneet saavat 100 euroa. Kaikki muut finaaliin osallistuvat eli 50 parhaan joukkoon sijoittuneet saavat 50 euroa. Kaikki finalistit saavat diplomin.

Metsävisa mediassa

Tubettaja HurHur kannusti finalisteja treenaamaan YouTube-videollaan: Vain 0.01% tunnistaa tämän LINTULAJIN *testaa tietosi*.

Metsävisa löytyy mm. Metsä puhuu -Facebook ja -Twitter-tileillä ja @foreststateofmind-Instagram-tilillä. #Metsävisa #Skogsnöten

Muutokset mahdollisia

Järjestämme finaalin niissä puitteissa, mitkä kevään poikkeuksellinen tilanne sallii. Me järjestäjätkin toimimme etäällä toisistamme ja yritämme pysyä terveinä. Pysykää te finalistikin ja kaikki muut Metsävisasta kiinnostuneet!

Jos verkkofinaalikin pitää perua, kuten maastofinaali, siinä tapauksessa Metsävisan voitto ratkaistaan koulutason kilpailulomakkeiden perusteella.


Metsävisan finaali 2018. Kuva: Vilma Issakainen

Metsävisa juhlii vuonna 2021

Vuonna 2021 Metsävisa järjestetään 40. kerran. Koulutason kilpailu käydään helmikuun alussa ja finaali järjestetään kaksipäiväisenä opintomatkana toukokuun lopulla. Silloin Metsävisan voitto selviää entiseen tapaan maastokisassa.

 


Järjestäjät ja rahoittajat

Finaalin ja koko Metsävisan rahoittavat ja järjestävät Suomen Metsäyhdistys ry, Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry, Suomen Metsäsäätiö, OP, UPM, Stora Enso, Metsä Group, Metsähallitus, Suomen metsäkeskus, Metsäteollisuus ry, metsänomistajat – metsänhoitoyhdistykset ja MTK, Metsäkoulutus ry ja Maa- ja metsätalousministeriö.

Lisätietoja

Anne Turunen, anne.turunen@smy.fi, 045 6575 440