Metsävisan finaali 2022

Juhlallinen finaalimatka alkaa Keskustakirjasto Oodista. Kuva: Wikimedia Commons

41. Metsävisan juhlallinen finaali järjestetään 19.–20.5.2022 pääkaupunkiseudulla. Mukaan kutsutaan 50 parasta koulutason visailijaa opettajineen. Osallistujat tulevat eri puolilta Suomea. Tapahtuma on elämyksellinen opintomatka niin oppilaalle kuin opettajallekin.

Mikäli koronaviruspandemia estää finaalin järjestämisen paikan päällä, finaali järjestetään verkossa vuosien 2020 ja 2021 tapaan.

Ohjelma torstaina 19.5.2022

Jos Metsävisan finaali voidaan järjestää paikan päällä, finaalin aloitustilaisuus pidetään klo 10 Keskustakirjasto Oodin Maijansalissa Helsingissä. Lounastamme Oodissa, minkä jälkeen starttaamme kahdella linja-autolla maastoon.

Oodi. Kuva: Vilma Issakainen

Finaalin kilpailuosuus järjestetään klo 12 alkaen metsässä pienen bussimatkan päässä Helsingin keskustasta. Metsävisa-kummit järjestävät tehtävärastit ja visailijat vastaavat kilpailukysymyksiin omilla puhelimillaan. Jännittävän kilpailun päätteeksi juomme pullakahvit maastossa.

Finaali maastossa. Kuva: Vilma Issakainen

Finalistit majoittuvat Hämeenkylän kartanolla. Keväinen kartanopuisto keltaisine mukulaleinikkeineen ja suurine jalopuineen on upea. Päivällisen jälkeen kartanolla järjestetään iltaohjelmaa finalisteille. Opettajille ohjelmaa järjestää BMOL.

Hämeenkylän kartanon päärakennus eli pääkartano oli vielä 1950-luvulla navettana. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo

Hämeenkylän kartanon sivukartano keväisten leinikkien taustalla. Kuva: Anne Turunen

Ohjelma perjantaina 20.5.2022

Vierailemme Heurekassa, mm. vaikuttavassa SuperPUU-näyttelyssä. Lounaan syömme Heurekan Tiederavintolassa.

SuperPUU-näyttely. Kuva: Anne Turunen

41. Metsävisa huipentuu klo 14 alkaen tulosten julkistamiseen, juhlalliseen palkintojenjakoon ja kakkukahveihin Helsingissä. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on lupautunut liittymään tulostenjulkistajien ja onnittelijoiden joukkoon.

Kotimatkalle eri puolille Suomea päästään lähtemään klo 16.

 


Lisätietoja

Anne Turunen, Suomen Metsäyhdistys, anne.turunen@smy.fi, 045 6575 440

Metsävisan järjestäjät ja rahoittajat