Metsävisan finaali 2022

Juhlallinen finaalimatka alkaa Keskustakirjasto Oodista. Kuva: Wikimedia Commons

Juhlallinen 41. Metsävisan finaali järjestettiin 19.–20.5.2022 pääkaupunkiseudulla.

Metsävisan koulutason kilpailuun helmikuussa osallistui 20 000 nuorta 320 yläkoulusta eri puolilta Suomea. Finaaliin kutsuttiin 50 parasta koulutason visailijaa opettajineen.

Finaali oli kaksipäiväinen eämyksellinen opintomatka niin oppilaalle kuin opettajallekin. Finaalissa kuljettiin kahdella bussilla eri kohteissa Helsingissä, Vantaalla ja Tuusulassa, nautittiin hyvää ruokaa ja majoituttiin upeassa kartanomiljöössä.

Finaalin ohjelma torstaina 19.5.2022

Finaalin aloitustilaisuus pidetään klo 10 Keskustakirjasto Oodin Maijansalissa Helsingissä. Lounastamme Oodissa, minkä jälkeen starttaamme kahdella linja-autolla maastoon.

Oodi. Kuva: Vilma Issakainen

Finaalin kilpailuosuus järjestetään klo 12 alkaen metsässä pienen bussimatkan päässä Helsingin keskustasta. Metsävisa-kummit sekä biologian opettajien Metsävisa-ryhmä järjestävät tehtävärastit. Visailijat vastaavat kilpailukysymyksiin omilla puhelimillaan. Maastokisa päättyy pullakahvien tarjoilupisteeseen.

Finaali maastossa. Kuva: Vilma Issakainen

Finalistit majoittuvat Hämeenkylän kartanolla. Keväinen kartanopuisto keltaisine mukulaleinikkeineen ja suurine jalopuineen on upea.

Päivällisen jälkeen kartanolla järjestetään iltaohjelmaa finalisteille. Mukana ovat Helsingin yliopiston metsätieteiden osasto, Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti sekä opiskelijoita Sibeliuslukiosta. Lisäksi valokuvaaja Ossi Saarinen esittää upeita luontokuviaan.

Opettajille ohjelmaa järjestää Biologian ja Maantieteen opettajien liitto BMOL ry.

Hämeenkylän kartanon päärakennus eli pääkartano oli vielä 1950-luvulla navettana. Nykyisin se toimii juhla- ja kokouskartanona. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo

Hämeenkylän kartanon sivukartano keväisten leinikkien taustalla. Kuva: Anne Turunen

Finaalin ohjelma perjantaina 20.5.2022

Vierailemme Heurekassa, mm. vaikuttavassa SuperPUU-näyttelyssä. Lounaan syömme Heurekan Tiederavintolassa.

SuperPUU-näyttely. Kuva: Anne Turunen

41. Metsävisa huipentuu tulosten julkistamiseen, juhlalliseen palkintojenjakoon ja kakkukahveihin OP:n pääkonttorilla Helsingin Vallilassa.

Metsävisan finaali huipentuu OP:n pääkonttorilla. Kuva: Wikimedia Commons

Tulosten julkistamista ja palkintojenjakoa voi seurata livelähetyksestä.

Kotimatkalle eri puolille Suomea päästään lähtemään klo 16.

 


Lisätietoja

Anne Turunen, Suomen Metsäyhdistys, anne.turunen@smy.fi, 045 6575 440

Metsävisan järjestäjät ja rahoittajat