Tietoja finalisteille ja seuralaisille

Millainen itse kilpailu on?

Metsävisa-radalla kuljetaan ryhmissä oppaiden johdolla. Reitillä on Metsävisa-kummifirmojen rasteja, joilla vastataan kysymyksiin mobiililaitteilla. Osa tehtävistä on biologianopettajien suunnittelemia tehtäviä. Osa tehtävistä on yksilötehtäviä, osa saatetaan ratkaista ryhmässä.

Miten mobiililaitteita käytetään kilpailussa?

Lue Metsävisa-sovelluksen ohje ja harjoituskysymykset.

Jokaisella visailijalla on oma tai lainattu puhelin tai tabletti. Metsävisa-sovellus ladataan puhelimelle tai tabletille sovelluskaupasta. Jos laite on koulun, lataaminen voi olla estetty, jolloin tarvitaan ATK-tukihenkilön apua.

Jos laite ei toimi kilpailun aikana, vastaukset on mahdollista antaa paperilla.

Mitä palkintoja Metsävisasta saa?

1. sija: 500 € + diplomi
2. sija: 300 € + diplomi
3. sija: 200 € + diplomi
Jaettu 4. sija: 100 € + diplomi (sijoille 4-10 yltäneet)
Jaettu 5. sija: diplomi (jokainen visailija sijasta 11 eteenpäin)

Saako osallistuja tietää, monenneksi sijoittuu?

Kolme parasta saavat tietää sijoituksensa. Jaetulle neljännelle sijalle tulleet ovat kymmenen parhaan joukossa, ja sijasta 11 eteenpäin kaikki saavat jaetulle viidennelle sijalle päässeen diplomin, mutta heidän paremmuusjärjestystään ei julkaista.

Jokainen finalisti on 50 parhaan joukossa. Alkukilpailuihin helmikuussa osallistui 20 000 oppilasta.

Miten Metsävisaan voi harjoitella?

Menemällä metsään, havainnoimalla ympäristöä ja pohtimalla näkemiään asioita monilta kanteilta, ehkä lukemalla metsäaiheista. Vanhoja Metsävisa-lomakkeita kannattaa selata Metsävisa-sivuilta.

Mitä varusteita tarvitaan?

Varustelista löytyy kutsukirjeistä finalistille ja opettajalle.

Paikalle tullessa kannattaa pukeutua valmiiksi maastoon sopiviin vaatteisiin, sillä aloitustilaisuuden ja lounaan jälkeen siirrymme maastoon. Ennen Metsävisa-bussiin astumista vaihdetaan maastoon sopivat jalkineet ja otetaan vesipullot, kännykät, varavirrat johtoineen ja tarvittaessa sadekamppeet omiin reppuihin. Isommat matkatavarat pidetään busseissa kilpailun ajan.

Toisena päivänä, jolloin olemme sisällä, vaatetukseksi sopivat tavalliset arkivaatteet.

Sääennuste

Katso pääkaupunkiseudun sääennuste.

Millainen ohjelma on?

Lue finaalin ohjelma.

Finalisti ja opettaja saavat painetut, tarkemmat ohjelmat paikalle tullessaan.

Kuinka usein syödään?

Torstaina tarjoillaan lounas, iltapäivävälipala, päivällinen ja iltapala. Perjantaina on tarjolla aamiainen, lounas ja kakkukahvit.

Metsävisa somessa ja muualla mediassa

#Metsävisa näkyy esim. Metsä puhuu -somekanavilla Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Tägää itsekin Metsävisa postauksiisi.

Me järjestäjät pyrimme siihen, että moni paikallinen tiedotusväline tekisi finalisteista lehtijuttuja ja haastattelisi radiossa.

Miten matkakorvaukset hoidetaan?

Jälkikäteen Metsäyhdistykseen nettilomakkeella annettavalla matkalaskulla. Kuitit tulee säästää matkalaskua varten. Matkalaskuja voi tulla yhtä visailijaa kohden useammasta paikasta, opettajalta, huoltajalta ja kunnalta, jos nämä kaikki ovat maksaneet matkan eri osuuksia. Matkakulut pyritään saamaan maksuun ennen juhannusta.

Mitä muuta haluat tietää?

Lähetä kysymyksesi Anne Turuselle Suomen Metsäyhdistykseen (anne.turunen@smy.fi). Saat vastauksen paluuviestillä ja tällä sivulla.