Metsävisan finaali 2020

Finaali järjestetään verkossa

Metsävisan finaali järjestetään kahdessa nettilähetyksessä 20.5. Kilpailu käydään aamupäivällä ja tulokset julkistetaan iltapäivällä. Finalistit osallistuvat tilaisuuteen kotonaan, koululla tai muussa sopivassa paikassa.

Osallistujiksi kutsutaan 50 koulunsa visavoittajaa. Katso voittajien koulut listattuna ja kartalla. Lue kutsukirje.

Kutsu lähetetään voittajien opettajille ja opettaja huolehtii oppilaansa ilmoittautumisesta. Finaaliin ilmoittaudutaan 15.4. mennessä tällä ilmoittautumislomakkeella.

Kilpailukysymyksiin voi vastata suomeksi tai ruotsiksi. Myös verkkolähetys on kaksikielinen.

Tarkempi ohjelma päivittyy tälle sivulle.

Kilpailukysymyksiin vastataan mobiilisovelluksella

Finaalissa oppilaat seuraavat verkkolähetystä, jonka aikana heille esitetään kilpailukysymyksiä. Kysymyksiin vastataan omalla tai lainatulla kännykällä tai tabletilla mobiilikaupoista ladattavalla Metsävisa-sovelluksella. Osallistujat saavat ohjeet sovelluksen käyttöön sekä harjoituskysymyksiä ilmoittauduttuaan finaaliin.

Osallistujille myös järjestetään ennen finaalia testaustilaisuus verkossa, jotta jokainen voi kokeilla yhteyden toimivuutta ja Metsävisa-sovelluksen käyttöä todentuntuisessa tilanteessa.

Metsävisan finaali toteutetaan verkkolähetyksinä, jota osallistujat seuraavat kotona tai koulussa. Kilpailu käydään keskiviikkona 20.5. aamupäivällä ja tulokset julkistetaan iltapäivällä. Ohjelma ja aikataulut päivittyvät osoitteessa www.metsavisa.fi.

Palkinnot

Kaikki 50 finalistia palkitaan rahapalkinnoin. He ovat päässet mukaan finaaliin yli 21 000 Metsävisan alkukilpailuihin osallistuneen nuoren joukosta. Finaaliin kutsutaan 50 parasta koulutason visavoittajaa.

Finaalin voittaja saa 500 euroa, toiseksi tullut saa 300 euroa ja kolmas 200 euroa. Muut kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneet saavat 100 euroa kukin. Kaikki muut finaaliin osallistuvat saavat 50 euroa.

Kaikki finalistit saavat diplomin, joka kannattaa tallettaa ansioluetteloa varten. Rahapalkinnot maksetaan tilisiirtona visailijan omalle pankkitilille kesäkuun 2020 aikana ja diplomit lähetetään postitse kotiosoitteeseen.

Metsävisa mediassa

Konsta Saajanto eli tubettaja HurHur treenaa metsäasioita kevään kuluessa ja on mukana Metsävisan finaalissa.

Metsävisa löytyy HurHurin kanavien lisäksi mm. Metsä puhuu -Facebook ja -Twitter-tileillä ja @foreststateofmind-Instagram-tilillä. #Metsävisa #Skogsnöten

Metsävisa juhlii vuonna 2021

Vuonna 2021 Metsävisa järjestetään 40. kerran. Koulutason kilpailu käydään helmikuun alussa ja finaali järjestetään kaksipäiväisenä opintomatkana toukokuun lopulla. Silloin Metsävisan voitto selviää entiseen tapaan maastokisassa.


Järjestäjät ja rahoittajat

Finaalin ja koko Metsävisan rahoittavat ja järjestävät Suomen Metsäyhdistys ry, Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry, Suomen Metsäsäätiö, OP, UPM, Stora Enso, Metsä Group, Metsähallitus, Suomen metsäkeskus, Metsäteollisuus ry, metsänomistajat – metsänhoitoyhdistykset ja MTK, Metsäkoulutus ry ja Maa- ja metsätalousministeriö.

Lisätietoja

Anne Turunen, anne.turunen@smy.fi, 045 6575 440