Metsäakatemiakonsepti myyntituotteena

Päättäjien Metsäakatemia -viestintäohjelma

Suomessa vuodesta 1996 toiminut Päättäjien Metsäakatemia -viestintäohjelma on myös tuotteistettu myyntituotteeksi.

Päättäjien Metsäakatemia -formaatti on nimeltään ”Forest Academy – Programme for Increasing Dialogue on Forest in Society”. Se käsittää lisenssin ja käyttöoikeuden Forest Academy -viestintäohjelman käyttöön, sekä käyttöönottoa tukevan materiaalin ja toimintaa valmistelevan organisaation henkilökunnan koulutuksen. Pakettiin sisältyy koulutettavien osallistuminen tarkkailijoina yhdelle Päättäjien Metsäakatemian kurssin maastojaksolle sekä ensimmäisen kurssin valmistelun etäkonsultointi.

Forest Academy -käsikirjassa kuvataan vaihe vaiheelta tilaisuuksien toteuttamien A:sta Ö:hön: miten vältetään virheitä, miten saadaan korkea profiili, minkälainen tuotantotiimi tarvitaan ja miten esimerkiksi rakennetaan budjetti.

Viestintäohjelma ei ole sidottu yksittäiseen teemaan tai alueeseen, vaan se soveltuu minkä tahansa aihealueen tai asiakokonaisuuden yhteiskunnalliseen viestintään niin koti- kuin ulkomailla.

Forest Academy -viestintäkonseptin käyttöoikeudet on toistaiseksi neljään maahan:

  • Latvian metsäala osti keväällä 2008 ensimmäisenä asiakkaana Päättäjien Metsäakatemia – konseptin käyttöoikeudet.
  • Costa Ricassa toimiva koulutus- ja tutkimuslaitos CATIE (The Tropical Agricultural Centre for Research and Higher Education) osti käyttöoikeudet ja koulutuksen vuonna 2011.
  • Tansaniassa toimiva UONGOZI Instituutti osti käyttöoikeudet vuonna 2011.
  • Mosambikissa toimiva Eduardo Mondlane University osti käyttöoikeudet vuonna 2016. Lue lisää täältä.

Viestintämalli perustuu paitsi kotimaan 24-vuotiseen Metsäakatemiaan, myös etenkin vuosina 2003–2004 järjestettyihin neljään kansainväliseen Forest Academy Finland -foorumiin, jotka suunnattuiin uusien EU-maiden keskeisille metsävaikuttajille.

Metsäakatemia on toteuttanut myös muita kansainvälisiä vaikuttajaviestinnän projekteja, joista viimeisimpänä EU-päättäjille suunnattu Metsäakatemia marraskuussa 2018 Etelä-Suomessa.

Katso Case: Forest Academy Mozambique


Kiinnostuitko viestintäohjelmastamme? Varaa täältä aika ilmaiseen konsultaatioon.

Kansainvälisistä sovelluksista läydät lisätietoa englanninkielisiltä sivuiltamme www.forestacademy.fi.

Lisätiedot: ota yhteyttä Päättäjien Metsäakatemian johtaja Elina Antilaan.