Brunssin puhujat

Metsäakatemian brunssilla keskustellaan tulevaisuudesta digitaalisessa maailmassa. Tule kuulemaan, mitä heillä on sanottavanaan asiasta.


Brunssin ohjelma

#Metsäakatemia

Reijo Karhinen

Lue lisää

Reijo Karhinen työskentelee OPn pääjohtajana. Hän on toiminut OPn johtokunnassa vuodesta 1994 ja puheenjohtaja vuodesta 2007. Karhinen on Päättäjien Metsäakaetmian neuvottelukunnan puheenjohtaja. Vuorineuvos ja kauppatieteen maisteri sekä Turun kauppakorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston kunniatohtori.

Meeri Haataja

Lue lisää

Meeri Haataja työskentelee OPn digitaalisessa liiketoiminnassa ja vastaa OPn tekoälystrategiasta, Finanssiälystä. Meeri on intohimoinen ihmislähtöisen tekoälykehityksen puolestapuhuja. Meerillä on 17 vuoden kokemus datan, analytiikan ja tekoälyn hyödyntämisestä liiketoiminnan ja kasvun mahdollistajana eri toimialoilla.

Matti Paavonen

Lue lisää

Matti Paavonen työskentelee pääekonomistina Palvelualojen työnantajat PALTA ry:ssä. Hänen tärkein työkalunsa on tieto ja intohimona informaatiomuotoilu eli tiedon esittäminen mahdollisimman ymmärrettävässä muodossa. Paavosen työn kannalta merkittävimmät ilmiöalueet ovat palvelutalouden kehitys ja digitalisaation vaikutukset taloudessa.

Frank Martela

Lue lisää

FT, on inhimillisen kokemusmaailman ja hyvän elämän tutkija. Hän toimii tutkijatohtorina Helsingin yliopiston teologian laitoksella Myötätunnon mullistava voima – tutkimushankkeessa ja valmentajana Filosofian Akatemia Oyssä. Aiemmin hän on toiminut vierailevana tutkijana Rochesterin yliopiston motivaatiotutkimusryhmässä, tehden yhteistyötä kansainvälisesti tunnetun professori Richard Ryanin kanssa. Frankin poikkitieteelliset tutkimuskohteet keskittyvät sisäisen motivaation, merkityksellisen elämän, hyvän vuorovaikutuksen ja itseohjautuvuuden teemoihin, joita hän tutkii sekä filosofisesta että sosiaalipsykologisesta näkökulmasta. Tieteellisen tutkimuksen lisäksi Frank on kysytty puhuja ja aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, joka on kirjoittanut laajalle yleisölle esimerkiksi kirjat Valonöörit – Sisäisen motivaation käsikirja (2015), Tahdonvoiman käyttöohje (2013) ja (yhdessä Karoliina Jarenkon kanssa) Draivi – Voiko sisäistä motivaatiota johtaa? (2015) sekä tuoreimpana toimitettu kirja Itseohjautuvuus – Miten organisoitua tulevaisuudessa? (AlmaTalent 2017, yhdessä Karoliina Jarenkon kanssa.