Skogsnöten 2019

Finalen 2018. Bild Vilma Issakainen.

Viktiga datum

Elever i å 7-9 kan delta, men även mindre grupper, en enskild elev och allt däremellan.

  • Anmäl dina elever till Skogsnöten senast 31.12.2018.
  • Tävlingsdagen (i skolorna) är den 7 februari 2019.
  • Lärarna poängsätter svaren och skickar uppgifter om den elev som klarat sig bäst i Skogsnöten i sin skola till Forstföreningen senast 28.2.
  • Till den finalen den 23-24 maj i Helsingfors inbjuds de femtio elever som hade högsta poängen i Skogsnöten-tävlingen (en elev per skola) tillsammans med sin lärare.

Priserna – även skolan kan vinna 500 euro!

Bland de skolor som deltar i Skogsnöten utlottas tio pris à 500 euro för någon aktivitet eller för anskaffning av något nyttigt. Läraren och eleverna besluter själv hur de använder prispengarna. Varje lärare som arrangerar Skogsnöten får Från Betula till Pinus – Uppgiftskort om våra träd och deras tillväxt.

Den elev som får mest poäng i sin skola belönas med en kåsa och ett diplom. Till finalen i Hellsingfors inbjuds de 50 bästa skolvinnare tillsammans med sina lärare. De tre bästa i finalen får som pris 500, 300 och 200 euro och de övriga som placerat sig bland de tio bästa får 100 euro.

Elever som klarat sig bra i Skogsnöten kan vinna ett två veckor långt sommarjobb på sin hemort. Det kommer att finnas sammanlagt 15 sommarjobb runt om Finland.

De som finansierar Skogsnöten ger en gemensam immateriell gåva tilla alla deltagare. Gåvans storlek beror av hur många lärare som deltar i Skogsnöten. Vi donerar 2 euro/lärare till skogsprojekt som verkställs av utvecklingssamarbetsorganisationer Food and Forest Development Finland (Förra Skogsnöten: Skogsägare i utvecklingsländer – informationspaket till skolor).