Skogsnötens final 2020

Skogsnöten belönar de 10 bästa vetarna med penningpris. Vinnaren får 500€, andra placering belönas med 300€ och tredje med 200€. De 50 bästa får ett diplom, som det lönar sig att spara och använda då man t.ex. söker sommarjobb. Här kan ni se på lisan och här på kartan, de 50 bästa och deras skolor.

Finalen ordnas på internet

Skogsnötens final ordnas som en internetsändning 20.5.

De 50 bästa av skolornas vinnare bjuds in för att delta. Inbjudan har skickats till skolornas lärare.

Man bör anmäla sig till finalen senast 15.4. Man kan svara på frågorna antingen på svenska eller finska, även internetsändningen är tvåspråkig.

Frågorna besvaras med en applikation

I finalen ställs tävlingsfrågorna åt eleverna via en internetsändning. Frågorna besvaras med egen eller lånad mobiltelefon, alternativt tablett, där man laddat ner skogsnöten-applikationen. Deltagarna får instruktioner för användning av applikationen samt övningsfrågor, då de anmält sig till finalen.

Det ordnas också ett testtillfälle före finalen via internet, så att alla kan testa att uppkopplingen fungerar och hur applikationen fungerar i verklighet.

År 2021 ordnas Skogsnöten för den 40:e gången. Då ordnas finalen som en tvådagars exkursion och tävlingen ordnas i terrängen.