Metsäyhdistys mukana näytteilleasettajana Biologian ja maantieteen opettajien liiton syyspäivillä

20.11.2021 - 20.11.2021
Otaniemen lukio, Espoo

Tervetuloa tutustumaan Suomen Metsäyhdistyksen opetusmateriaaleihin! Koostimme käyttöösi ajankohtaiset ja tuoreimmat metsäiset materiaalivinkit. Tutustu esitteeseen.

Esittelyssä kansalaistorilla mm.:

  • Metsävisa – Skogsnöten 41. valtakunnallinen kilpailu yläkouluissa 9.2.2022. Ilmoita yksittäinen oppilaasi tai koko ryhmä mukaan!
  • Älykäs biotalous – Luonnon inspiroimia ratkaisuja kestävämpään tulevaisuuteen: Tiedetoimittaja Nina Pulkkiksen ohjaama suomalaista huippututkimusta esittelevä lyhytelokuvien sarja sopii opetuskäyttöön.
  • PUU & HIILI – TRÄD & KOL
    Piirrosvideo siitä, miten hiili kiertää elollisen ja elottoman luonnon välillä, esimerkkinä puu.
  • Havina-verkko-oppimateriaali
    Havina on pelillistetty opetusmateriaali kouluille. Se kertoo suomalaisen yhteiskunnan ja teknologian kehittymisestä, ihmisten elämäntavan ja metsäsuhteen muuttumisesta sekä siitä, miten nuo kaikki vaikuttavat toisiinsa.
  • Korkeakoulu yhteistyötä lukiolaisille: Lukiolaisille räätälöity metsätiedekurssi tarjoaa LOPS:in mukaisen kokonaisuuden metsätieteiden ja biotuotetekniikan korkeakouluopintoihin tutustumiseen. Luennoilla, metsäretkellä ja verkko-opiskeluympäristöissä opiskelijoita herätetään pohtimaan, miten maailman ongelmien ratkaisemiseen voi vaikuttaa luonnontieteiden ja teknologian avulla. Kurssin materiaalit, ajankohtainen kurssitilanne ja muut lisätiedot: smy.fi/metsatutuksikurssi 
  • Elämyksellinen aikamatka suomalaiseen metsäbiotalouteen -opettajakurssi tulossa jälleen kesällä 2022!