EU-päättäjille suunnattu Metsäakatemia 2018-2020

21.11.2018 - 31.12.2020
Suomi ja Ruotsi

Forest Academy vahvistaa päättäjien metsäosaamista ja rakentaa dialogia

EU-päättäjille suunnattu Metsäakatemia ”Forest Academy for EU Decision Makers” on Euroopan unionin eri instituutiossa työskenteleville päättäjille suunnattu metsäinen kohtaamispaikka ja keskustelufoorumi. EU-päättäjien Metsäakatemian kaksi pilottikurssia toteutetaan vuosina 2018-2020 yhteistyössä Ruotsin kanssa. Vastuutahoina toimivat Suomen Metsäyhdistys ja Ruotsin metsävirasto (Skogsstyrelsen).

Projektin taustalla on Suomen Metsäyhdistyksen järjestämä Päättäjien Metsäakatemia, joka on jatkunut menestyksekkäästi Suomessa vuodesta 1996. Kotimaan Päättäjien Metsäakatemiasta ja sen toiminnasta voit lukea lisää täällä.

Toinen EU-päättäjille suunnattu Metsäakatemia-kurssi pidetään toukokuussa 2020 Ruotsissa

Ensimmäinen pilottikurssi järjestettiin Suomessa marraskuussa 2018. Toinen kurssi on 18.-20.5.2020 Ruotsissa, Tukholman läheisyydessä.

Osallistujat tilaisuuteen kutsutaan henkilökohtaisesti. kutsuttavat ovat vaikuttajia EU:n parlamentista, komissiosta sekä muista EU:n organisaatioista sekä sidosryhmistä. Tapahtuma tutustuttaa kurssilaiset monipuolisesti metsäpohjaiseen kiertobiotalouteen, metsäalan arvoketjuihin, kestävään metsätalouteen ja metsäalan toimintaan. Tilaisuuteen mahtuu noin 35 osallistujaa.

Lisätietoa toisen pilottikurssin toteutuksesta löydät tapahtuman englanninkielisiltä sivuilta.

Ensimmäisen, Suomessa marraskuussa 2018 järjestetyn pilottikurssin sisällöstä, uutisista, ja vierailukohteista voit lukea lisää täällä (sivusto on englanninkielinen).

Katso tilaisuuden tunnelmia ja tutustu osallistujien haastatteluihin tapahtumasta kertovilla videoilla täällä.