Minun puuni -kylvöprojekti

21.03.2019

Minun puuni kansikuvaMinun puuni -kylvöprojekti on tarkoitettu ensisijaisesti pääkaupunkiseudun alakouluihin, varhaiskasvatukseen ja iltapäiväkerhoihin sekä Metsämörri-ryhmille ympäri Suomea. Siemen Forelia on lahjoittanut männynsiemeniä lasten taimikasvatukseen. Siinä lapsi kasvattaa omia puuntaimia päiväkodin, luokan tai kerhohuoneen ikkunalaudalla.

Juhlikaa lasten kanssa metsiä Maailman metsäpäivänä

Maaliskuun 21. päivänä juhlitaan YK:n Kansainvälistä Metsien päivää. Sen jälkeen alkaa olla sopiva aika kylvää siemenet. Koko maalis- ja huhtikuu ovat yhtä hyvää aikaa kylvöpuuhille. Niihin aikoihin männytkin kylvävät luonnossa siemenensä, kun kevätaurinko ja ahava kuivattavat kävyt ja ne rapsahtelevat auki puiden oksilla.

Postitamme siemeniä noin 5 siementä/lapsi, niin kauan kuin niitä riittää.  Kylvöä varten tarvitsette viili-, maito- tms. purkkeja ja kukkamultaa. Kylvöohjeet saatte siementen mukana.

Tilaa samalla metsäistä oppimateriaalia

Kaikilla siementen tilaajilla on mahdollisuus tilata myös maksuttomia opetusmateriaaleja, painettu Betulasta Pinukseen -korttinippu kauniissa kartonkikansiossa.

Leikki-innovaattori leikittää lapsia

Vuoden 2019 projektissa yhdeksän pääkaupunkiseudulla olevaa alakoulua voi tilata 1.-4.-luokkalaisille Perinneleikkiyhdistyksen leikki-innovaattorin Isa Pellon leikittämään metsäleikkejä lapsille. Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle on tarjolla kolme leikkipäivää kullekin.

Isa voi tarvittaessa leikittää kaksi tai kolmekin ryhmää peräkkäin samalla koululla. Yhden ryhmän leikittämiseen tarvitaan aikaa yksi tunti. Leikkitunti voidaan järjestää esimerkiksi lähimetsässä, koulun kentällä tai pihalla.

Isa tuo opettajille tuliaisiksi metsäleikkikortit tulevia leikkihetkiä ja -retkiä varten.


Kevään 2019 siemenet on jaettu

Minun puuni -siemeniä tilattiin 356 koulu- tai päiväkotiryhmälle yli 13 000 lapselle. Heidän kylvöprojektejaan ohjaa lähes 1 700 aikuista. Kiitos kaikille osallistujille!

Syksyllä siemenpaketteja jaetaan päiväkotiryhmille, jotka vierailevat Lastentarhanopettajaliiton 100-vuotisjuhlan kunniaksi rakennettavassa metsänäyttelyssä Lahden Pro Puu -galleriassa.


Projektet på svenska

Mitt träd


Minun puuni -projektia on järjestetty keväisin yli 20 vuoden ajan

2019

2018

2017

2016

2015


Lisätietoja
Anne Turunen
Suomen Metsäyhdistys
anne.turunen@smy.fi