Minun puuni -kylvöprojekti

21.03.2021 - 30.04.2021

Minun puuni kansikuvaMinun puuni -kylvöprojektissa lapsi kasvattaa omia puuntaimia päiväkodin, luokan tai kerhohuoneen ikkunalaudalla. Siemen Forelia on lahjoittanut männynsiemenet taimikasvatusta varten.

Minun puuni -projekti on tarkoitettu ensisijaisesti pääkaupunkiseudun alakouluihin, varhaiskasvatukseen ja iltapäiväkerhoihin sekä Metsämörri-ryhmille ympäri Suomea.

Sormet multaan juhlallisesti maailman metsien kunniaksi

Maaliskuun 21. päivänä juhlitaan YK:n Maailman metsäpäivää. Niihin aikoihin alkaa olla sopiva aika kylvää siemenet. Koko maalis- ja huhtikuu ovat yhtä hyvää aikaa kylvöpuuhille. Niihin aikoihin männytkin kylvävät luonnossa siemenensä, kun kevätaurinko ja ahava kuivattavat kävyt ja ne rapsahtelevat auki puiden oksilla.

Postitamme siemeniä noin 5 siementä/lapsi, niin kauan kuin niitä riittää.

Kylvöä varten tarvitsette viili-, maito- tms. purkkeja ja kukkamultaa. Kylvöohjeet saatte siementen mukana. Ohjeet on saatavilla myös ruotsiksi (lue lisää: Mitt träd).

Männynsiemenet on jaettu loppuun

Kevään 2021 projektiin ilmoittautuminen on päättynyt. Saimme 500 tilausta 18 000 lapselle. Projektiin varatut siemenet riittävät juuri ja juuri heille.

Postitus alkaa maaliskuun puolivälissä. Siementen mukana tilattuja oppimateriaaleja postitetaan niin kauan kuin niitä riittää.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille!


Minun puuni -projektia on järjestetty keväisin yli 20 vuoden ajan


Yhteistyössä mukana

Siemen Forelian ja Suomen Metsäyhdistyksen kanssa Minun puuni -projektissa ovat mukana Suomen Latu/Metsämörriohjaajat ry ja Finlands Svenska Idrott/Skogsmulleverksamheten. Suomen Metsäsäätiö rahoittaa projektin organisoinnin.


Lisätietoja

Anne Turunen
Suomen Metsäyhdistys
anne.turunen@smy.fi