Minun puuni -kylvöprojekti

21.03.2020 - 30.04.2020

Minun puuni kansikuvaMinun puuni -kylvöprojekti on tarkoitettu ensisijaisesti pääkaupunkiseudun alakouluihin, varhaiskasvatukseen ja iltapäiväkerhoihin sekä Metsämörri-ryhmille ympäri Suomea. Siemen Forelia on lahjoittanut männynsiemeniä lasten taimikasvatukseen.

Minun puuni -projektissa lapsi kasvattaa omia puuntaimia päiväkodin, luokan tai kerhohuoneen ikkunalaudalla.

Sormet multaan juhlallisesti maailman metsien kunniaksi

Maaliskuun 21. päivänä juhlitaan YK:n Maailman metsäpäivää. Niihin aikoihin alkaa olla sopiva aika kylvää siemenet. Koko maalis- ja huhtikuu ovat yhtä hyvää aikaa kylvöpuuhille. Niihin aikoihin männytkin kylvävät luonnossa siemenensä, kun kevätaurinko ja ahava kuivattavat kävyt ja ne rapsahtelevat auki puiden oksilla.

Postitamme siemeniä noin 5 siementä/lapsi, niin kauan kuin niitä riittää.  Postitus alkaa, kun saamme siemenet karistamolta.

Kylvöä varten tarvitsette viili-, maito- tms. purkkeja ja kukkamultaa. Kylvöohjeet saatte siementen mukana. Ohjeet on saatavilla myös ruotsiksi (lue lisää: Mitt träd).

Tilaa samalla metsäistä oppimateriaalia

Kaikilla siementen tilaajilla on mahdollisuus tilata myös maksuttomia opetusmateriaaleja.

Metsäasiantuntijan kanssa metsään

Vuoden 2020 projektissa kymmenen pääkaupunkiseudulla olevaa alakoululuokkaa voi tilata asiantuntijan mukaansa metsäretkelle (viisi suomenkielistä ja viisi ruotsinkielistä luokkaa).

Tilaa siemenet


Minun puuni -projektia on järjestetty keväisin yli 20 vuoden ajan


Yhteistyössä mukana

Siemen Forelian ja Suomen Metsäyhdistyksen kanssa Minun puuni -projektissa ovat mukana Suomen Latu/Metsämörriohjaajat ry ja Finlands Svenska Idrott/Skogsmulleverksamheten. Suomen Metsäsäätiö rahoittaa projektin organisoinnin.


Lisätietoja

Anne Turunen
Suomen Metsäyhdistys
anne.turunen@smy.fi