Minun puuni -kylvöprojekti

21.03.2022 - 30.04.2022

Minun puuni kansikuvaMinun puuni -kylvöprojektissa lapsi kasvattaa omia puuntaimia päiväkodin, luokan tai kerhohuoneen ikkunalaudalla. Siemen Forelia on lahjoittanut männynsiemenet taimikasvatusta varten.

Minun puuni -projekti on tarkoitettu ensisijaisesti pääkaupunkiseudun alakouluihin, varhaiskasvatukseen ja iltapäiväkerhoihin sekä Metsämörri-ryhmille ympäri Suomea.

Sormet multaan juhlallisesti maailman metsien kunniaksi

Maaliskuun 21. päivänä juhlitaan YK:n Maailman metsäpäivää. Niihin aikoihin alkaa olla sopiva aika kylvää siemenet. Koko maalis- ja huhtikuu ovat yhtä hyvää aikaa kylvöpuuhille. Niihin aikoihin männytkin kylvävät luonnossa siemenensä, kun kevätaurinko ja ahava kuivattavat kävyt ja ne rapsahtelevat auki puiden oksilla.

Kylvöä varten tarvitsette viili-, maito- tms. purkkeja ja kukkamultaa. Kylvöohjeet saatte siementen mukana. Ohjeet on saatavilla myös ruotsiksi (lue lisää: Mitt träd).

Postitamme siemeniä noin 5 siementä/lapsi, niin kauan kuin niitä riittää.

Ilmoittaudu mukaan ja tilaa siemenet alla olevasta painikkeesta.

tilaa siemenet

 


Minun puuni -projektia on järjestetty keväisin yli 20 vuoden ajan


Yhteistyössä mukana

Siemen Forelian ja Suomen Metsäyhdistyksen kanssa Minun puuni -projektissa ovat mukana Suomen Latu/Metsämörriohjaajat ry ja Finlands Svenska Idrott/Skogsmulleverksamheten. Suomen Metsäsäätiö rahoittaa projektin organisoinnin.


Lisätietoja

Anne Turunen
Suomen Metsäyhdistys
anne.turunen@smy.fi