Biohajoava puupullo

Puupullo. Kuva: Carlsberg Group

Yhteystiedot

Kaksi vuotta sitten Carlsberg Group lähti yhdessä tanskalaisen pakkausyrityksen EcoXPacin kanssa kehittämään puukuidusta valmistettavaa biohajoavaa olutpulloa. Ensimmäiset prototyypit julkistettiin tammikuussa 2015 Maailman talousfoorumissa Davosissa. Prototyypit olivat malliltaan pelkistettyjä, mutta pullon muotoisia.

Uusi prototyyppi julkistettiin Kööpenhaminassa syyskuussa 2016 Sustainable Brands -konferenssissa. Green Fiber Bottle -puukuitupullo muistuttaa Carlsbergin aiempia olutpulloja ja perustuu Carlsbergin omaan suunnitteluun. Erityistä huomiota on kiinnitetty siihen, että pullo ei saa vaikuttaa sisällön, siis oluen laatuun millään tavoin.

Green Fiber Bottle -pullo on valmistettu materiaaleista, jotka ovat joko biohajoavia tai ne reagoivat muiden aineiden kanssa heikosti, kuten liitu ja savi. Pullon käyttö vähentäisi hiilidioksidipäästöjä ja sen valmistus kuluttaisi vähemmän energiaa kuin nykyiset juomapakkaukset.

Luonnossa pullo hajoaa ja se voidaan kierrättää. Pulloihin käytetty puu tulee kestävästi hoidetuista metsistä.

Yhtiön tavoitteena on monipuolistaa pakkausmateriaalien valikoimaa. Green Fiber Bottle -pullon koemarkkinoinnin arvioidaan alkavan vuonna 2018.

Palaute