Papticissa on paperin ja muovin parhaat ominaisuudet

Kauppakassi on ensimmäinen Paptic-materiaalista tehty kaupallinen tuote. Kuva: Paptic

Suomalaisen Paptic Oy:n patentoimalla teknologialla voidaan valmistaa ympäristöystävällisiä kuitutuotteita, joilla on muovinkaltaisia ominaisuuksia. Materiaalista tehdyt kauppakassit vastaavat Euroopan unionin tavoitteeseen vähentää muovikassien käyttöä: 80 prosenttia raaka-aineesta on uusiutuvaa puuta ja se voidaan kierrättää kartonkikeräyksessä tai kompostoida.

Materiaalissa yhdistyvät paperin uusiutuvuus ja muovin monikäyttöisyys. Materiaalia voidaan valmistaa vastaavalla tavalla kuin paperia, jolloin se on myös kustannustehokasta.

Materiaali on muovia vahvempaa, se kestää vettä, se on miellyttävän tuntuinen kosketeltaessa ja sitä voi taitella niin, että esimerkiksi Paptic-kassin saa hyvin pieneen tilaan. Samaa kassia voidaan myös käyttää useita kertoja.

Paptic-materiaali on painokelpoista ja se soveltuu elintarvikkeiden pakkaamiseen. Sen paino vaihtelee 30:sta 150 grammaan neliömetriä kohti ja paksuus 30:stä 200 mikrometriin. Materiaali kestää venytystä paremmin kuin paperi, mutta siitä huolimatta se pitää muotonsa paremmin kuin muovi.

Ensimmäisenä Paptic-kassit otti käyttöön Seppälä.

Euroopassa käytetään vuosittain 100 miljardia muovikassia, noin 180 kassia henkeä kohti. Unionin tavoitteena on laskea määrä 90:een vuoden 2019 loppuun mennessä ja 40:een vuoden 2025 loppuun mennessä.

Monet maat ohjaavatkin kuluttajia käyttämään muita kuin muovikasseja. Paptic-kassi vastaa suoraan tähän kysyntään.

Palaute