Information om Skogsdagarna

Skogsbranschens stora evenemang på hösten, Skogsdagarna 24-26.10 2024, har igen samlat ett digert program. Det innehåller festtalare, fina föredrag, diskussioner, samverkan, workshoppar och naturligtvis banketten på kvällen. En nyhet är den helt svenskspråkiga scenen på torsdagen. 

Finska Forstföreningen har arrangerat Skogsdagarna sedan 1925. I år arrangeras de på ett nytt ställe, nämligen nybyggda kongresshotellet Clarion Hotel Helsinki Airport. Skogsdagarna är ett av de första stora evenemang som arrangeras i hotellet som öppnade i juni detta år. 

Program på tre scener i tre dagar Programmet för Skogsdagarna 2024 består av festtal, olika föredrag på olika scener, samverkan och tillfällen för studeranden. Tredagars evenemanget samlas under rubriken: Skogsbranschens många målsättningar. 

Torsdagens program för fackmän koncentrerar sig på forskning och forskningsresultat, den nya svenskspråkiga scenen på teknologi och framtid. Dessutom finns det en scen med diskussion mellan olika parter. (på finska) 

Fredagen 25.10 får man bekanta sig med produkter, tjänster och innovationer. På en scen firar ”Uusi Puu” 10-års jubileumsseminarium. Uusi Puu koncentrerar sig på skogsbranschens innovationer och lösningar. Dagen är finskspråkig. 

Lördag 26.10 är öppen för alla och målgruppen är skogsägare. Dagen inleds med en samhällelig skogsdiskussion. På scenerna hör man också många för skogsägare intressanta föredrag. 

”Ny Skog”-mässan arrangeras fredag och lördag 25- 26.10 2024. Mässan är i aulan till festsalen och där det finns utrymme att upptäcka nya saker och träffa gamla bekanta under pauserna. Man hittar gamla bekanta och nya träprodukter på mässan.  

Skogsdagarnas program publiceras i början av hösten. Beställ ett nyhetsbrev (på finska) så vet du vad som händer och sker. 

Kontaktuppgifter 

Skogsdagarna arrangeras av Finska Forstföreningen. Kontaktuppgifter på finska eller ta kontakt på svenska: 

Martin Antell programansvarig för den svenskspråkiga scenen 

martin.antell@smy.fi, tel. +358 50 354 6757  

Evenemangets kontaktuppgifter: 

Clarion Hotel Helsinki Airports kontaktuppgifter och ankomstanvisningar 

Erbjudande för deltagare 

För övernattning erbjuder Hotell Clarion 15% rabatt från dagens pris så länge det finns lediga rum. Erbjudandet gäller alla rumsklasser. Reserveringskoden är EVENTHELSINKI. 

Rumsreserveringar med koden EVENTSHELSINKI kan lätt göras via Clarion-hotellens reserveringssida.

Svenskspråkigt program 24.10.2024 

Skogsbranschens evenemang för fackmän, Skogsdagarna arrangeras den 24.–26.10. i Hotell Clarion Helsinki Airport. 

Nytt är en scen med hela programmet på svenska torsdagen den 24.10. På scenen hörs intressanta föredrag av olika sakkunniga, t.ex Tapios nya gallringsmodeller och Logsets skogsmaskiner. Vestas berättar om virkesmarknaden ur sågverksindustrins synvinkel. 

Skogsrådet Erno Järvinen på Jord-och skogsbuksministeriet, belyser det senaste och kommande inom EU. Forstmästare Otto von Frenkell ger en skogsägares syn på framtiden.  

Förutom den svenskspråkiga scenen ordnas det program på tre finskspråkiga scener. Programmen arrangeras i samarbete med olika aktörer inom skogsbranschen. Det utlovas diskussioner, sakkunnigas föredrag, workshoppar, samverkan och kvällens bankett med levande musik. 

Programutbudet för fackmän fortsätter på finska på fredagen. Följ också med den nya dagen för allmänheten lö 26.10 2024. Fackmannens biljett berättigar till inträde på fredagen och lördagen. 

Det svenskspråkiga programmet slås fast under hösten. Se hela utbudet här. 

Biljetter

Skogsdagarna arrangeras den 24.–26.10.2024 kongresscentret Clarion Hotel Helsinki Airport, som ligger intill Helsingfors-Vanda flygplats.

Då man köper en biljett i god tid säkrar du en plats på ett mångsidigt evenemang, med utmärkta möjligheter till samverkan med andra fackmän, sakkunniga föredrag, intressanta diskussioner, mässa, bankett och mycket annat.

Torsdagens fackmansbiljett gäller för evenemangets alla tre dagar. Till lördagens evenemang säljs också enskilda biljetter.

FACKMANSDAGAR TORSDAG OCH FREDAG 24.–25.10 2024 

  • Digert program på olika scener med diskussion torsdag och fredag 24.10.–25.10 2024, en scen är reserverad för svenskspråkigt program 
  • Samverkan samt årets mest väntade bankett med levande musik.  
  • Torsdag frukost, lunch, eftermiddagskaffe samt After work -buffé 
  • Fredag, morgonkaffe, lunch och eftermiddagskaffe. 
  • Inträde till dagen för allmänheten 26.10 
  • ”Ny Skog” -mässa fredag och lördag 

Fackmansbiljettens pris 395,00 euroa (+ mvs.) 

Köp en fackmansbiljett åt dig eller din grupp här 

FÖR ALLMÄNHETEN LÖ 26.10 2024 

  • Till skogsägare riktat evenemang 
  • Rikligt program på scenerna 
  • ”Ny Skog” -mässa 
  • …och mycket till, programmet klarnar i september! 

Lördagens biljettpris är 20,00 euroa (inkl. mvs), familjebiljett 30,00 euroa (inkl. mvs) 

Här kan du köpa en biljett till lördagen