Tietoa tapahtumasta

Metsäpäivillä on jälleen 24.–26.10.2024 luvassa huippupuhujia, mielenkiintoisia keskusteluja ja kohtaamisia, työpajoja ja tietenkin Metsäpäivien iltamat. Kolmipäiväiseksi kasvava tapahtuma toivottaa tänä vuonna mukaan myös metsänomistajat. Merkitse tapahtuma jo kalenteriin!

Suomen Metsäyhdistyksen jo vuodesta 1925 lähtien lähes vuosittain järjestämä tapahtuma saa lokakuussa 2024 raameikseen aivan uuden kongressikeskuksen. Clarion Helsinki Airport valmistuu kesällä 2024 Helsinki-Vantaan lentoaseman yhteyteen ja Metsäpäivät on yksi sen ensimmäisistä suurtapahtumista.

Ohjelma ja lavapaikat

Metsäpäivien 2024 ohjelma koostuu tuttuun tapaan lavapuheenvuoroista sekä erilaisista työpajoista ja sidosryhmä- ja opiskelijatilaisuuksista. Kolmipäiväiseksi laajeneva tapahtuma alkaa kaksipäiväisillä ammattilaispäivillä, joiden pääteemana tänä vuonna on Monitavoitteinen metsäala. Torstaina keskitytään erityisesti tutkimukseen sekä tutkimushankkeiden tuloksiin ja perjantaina puolestaan tuotteisiin, palveluihin ja innovaatioihin. Torstaina uutuutena on myös kokonaan ruotsinkielinen teemalava. Perjantaina puolestaan yhden lavan täyttää Uusi puu -hankeen kymmenvuotisjuhlaseminaari. Lauantain käynnistää näyttävästi suuri yhteiskunnallinen metsäkeskustelu, minkä jälkeen päivä jatkuu lavaesityksin sekä monenlaisen viihdyttävän messuohjelman puitteissa, perheen pienimpiä unohtamatta.

Metsäpäivien lavaohjelma jakaantuu perinteisesti kolmelle teemalavalle sekä keskustelulavalle. Lavojen teemat tarkentuvat myöhemmin, kun ohjelmasisältö alkaa rakentua. Teemalavat sijaitsevat hotellin tilavissa ja moderneissa saleissa, joihin mahtuu kerralla yhteensä jopa 800 henkeä. Teemalavojen puheenvuorojen pituus on 25 minuuttia.

Keskustelulava sijaitsee teemalavojen läheisyydessä. Keskustelulavalla kullekin keskustelulle on varattu aikaa 45 minuuttia. Keskustelulava käydään keskusteluja ainoastaan torstaina 24.10. jonka jälkeen se vapauttaa tilaa perjantaina aukeaville Uusi metsä -messuille.

Lue lisää ohjelmapaikoista ja varaa omasi täältä.

Uusi metsä -messut

Uusi metsä -messut järjestetään perjantaina ja lauantaina tapahtuma-alueen aulassa, joka tarjoaa luontevan kohtaamispaikan ohjelmatauoilla. Ensimmäisenä messupäivänä paikalla on metsäalan ammattilaisia, sekä sidosryhmätilaisuuksissa vierailevia päättäjiä ja vaikuttajia. Perjantaina messuilla tavataan suuren yleisön edustajia, kuten metsänomistajia. Tilassa on noin kolmekymmentä paikkaa näytteilleasettajille.

Turvallisesti Metsäpäivillä

Metsäpäivien keskusteluissa noudatetaan Ylen ja Erätauko-säätiön Hyvin sanottu -hankkeen keskustelun pelisääntöjä. Niiden avulla haluamme mahdollistaa kunnioittavia ja rakentavia kohtaamisia ja keskusteluja tärkeistä aiheista. Tutustu pelisääntöihin täällä.

Lisäksi Metsäpäivillä on käytössä turvallisemman tilan periaatteet. Metsäpäivillä jokaisella on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi ilman pelkoa minkäänlaisesta syrjinnästä, häirinnästä, seksuaalisesta, fyysisestä tai verbaalisesta ahdistelusta. Kunnioitamme ja kuuntelemme toisiamme. Olemme avoimia uusille näkökulmille ja eri mieltä ollessamme ilmaisemme sen rakentavalla tavalla. Mikäli jokin tilanne tuntuu epämukavalta, kerro siitä järjestäjille. Lue lisää turvallisemman tilan periaatteista täältä.

Metsäpäivät toteuttaa Metsäviestintä oy tiiviissä yhteistyössä Suomen Metsäyhdistyksen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Jo 95. Metsäpäivät

Metsäpäivillä on todella pitkä historia. Suomen Metsäyhdistys järjesti ensimmäisen Metsäviikon eli nykyiset Metsäpäivät jo vuonna 1925. Myös ne tehtiin yhteistyössä metsäalan muiden organisaatioiden kanssa kuten yhä tänäkin päivänä, lähes 100 tapahtumavuoden jälkeen. Opiskelijat olivat vahvasti mukana tapahtumassa jo vuonna 1929, jolloin ylioppilaat mainostivat tapahtumaa iskulauseella ”selluloosasta saa silkkiäkin”. Reklaamikulkue kiersi Helsinkiä häkäpönttöautolla, jonka julistettiin kulkevan puulla. Nykyisin Metsäpäivien toteutuksesta vastaa Suomen Metsäyhdistyksen omistama Metsäviestintä Oy.

Opiskelijat olivat vahvasti mukana tapahtumassa jo vuonna 1929, jolloin ylioppilaat mainostivat tapahtumaa iskulauseella ”selluloosasta saa silkkiäkin”. Reklaamikulkue kiersi Helsinkiä häkäpönttöautolla, jonka julistettiin kulkevan puulla. Kuva: Lusto, Suomen Metsäyhdistyksen kokoelma, Metsätaloudellinen Valistustoimisto