Pääteemana monitavoitteinen metsäala – monitavoitteisuus kiinnostaa myös metsänomistajia 

Metsäpäivät 2024

Valtakunnallisten Metsäpäivien 2024 pääteema on monitavoitteinen metsäala. Syksyn suurtapahtuma tarjoaa tilaisuuden kertoa, miten yrityksesi, organisaatiosi tai hankkeesi näkee tulevaisuuden mahdollisuudet. 

”Metsäala on keskeinen toimija vihreässä siirtymässä kohti kestävämpää taloutta ja kasvua. Muutoksen aikana korostuvat visiot ja uudet näkemykset. Haluamme tarjota näistä syntyville tavoitteille lavan ja yleisön”, sanoo Metsäpäivien projektipäällikkö Kaarina Aro

Monitavoitteisuus tunnetaan parhaiten metsänhoidosta. Koko metsäalan yhteiset Metsäpäivät haluaa laajentaa alaa erinomaisesti kuvaavan monitavoitteisuuden käsitteen myös tuotantoon, tuotekehitykseen, energiaratkaisuihin, luonnon ja monimuotoisuuden turvaamiseen, ilmastoratkaisuihin ja sosiaalisen kestävyyden kehittämiseen. 

Metsäalan suurin asiantuntijatapahtuma Metsäpäivät tunnetaan eteenpäin katsovista puheenvuoroistaan ja keskusteluistaan. 

”Meillä astutaan askel yritysesittelyistä ja myyntipuheista eteenpäin ja herätellään ajatuksia ja näkemyksiä”, Aro sanoo. 

Perjantai on yrityspäivä  

Metsäpäivät kasvaa lokakuussa 2024 kolmipäiväiseksi tapahtumaksi. Torstain perinteisen asiantuntijapäivän lavapaikat on jo myyty loppuun. Silloin esitysten pääpaino on tutkimuksessa. 

Myös perjantaina yleisö on metsäalan asiantuntijoita. Päivä on omistettu yritysten monitavoitteisille puheenvuoroille kolmella lavalla sekä Uusi metsä -messuilla.  

Perjantaina juhlitaan 10-vuotiasta, puupohjaisista innovaatioista kertovaa Uusi puu -hanketta. Uusi puun ja Päättäjien Metsäakatemian yhteisen juhlaseminaarin aiheena on puupuupohjaisten ratkaisujen rooli vihreässä siirtymässä. 

Perjantain lava- ja messupaikkoja on vielä muutama vapaana

Lauantai on yleisöpäivä 

Aivan uutta Metsäpäivillä 2024 on lauantain yleisöpäivä. Lauantain lavaohjelma ja messut on suunnattu erityisesti metsänomistajille. Paikalle odotetaan yli tuhatta kävijää. 

Lauantaina Metsäpäivien pääteema, monitavoitteinen metsäala saa vielä uuden ulottuvuuden, sillä monitavoitteisuus lähtee jo yleisöstä, metsänomistajista. 

Metsäpäivien lauantain pääyhteistyökumppanin MTK:n syksyllä 2023 teettämän Metsätutka-kyselyn mukaan metsänomistajien tavoitteet metsien hyödyntämisessä ovat yleisesti monipuolistuneet. Yli puolet metsänomistajista asettaa erityisiä tavoitteita metsänomistukselleen. Näistä metsänomistajista monitavoitteisia piirteitä on valtaosalla ja kolmasosa luokittelee itsensä suoraan joko virkistyskäyttöä tai taloudellista turvaa korostaviksi. 

”Kysyimme pääkaupunkiseudun metsänomistajilta, minkälainen sisältö heitä kiinnostaa Metsäpäivillä ja vastaukset vahvistavat monitavoitteisen tiedon tarvetta”, Aro kertoo. Kysely toteutettiin huhtikuussa Pääkaupunkiseudun metsänomistajat PKMO ry:n uutiskirjeessä.

Kyselyyn vastanneiden metsänomistajien mielestä kiinnostavimpia aiheita ovat metsänhoidon uudet suositukset, metsätuhot ja niiden torjunta, metsiin liittyvä verotus, metsätalouden tuet sekä ajankohtainen EU-tieto. Myös vaihtoehdot perinteiselle metsänhoidolle kiinnostivat vastaajia. Yleisemmistä teemoista kyselyyn vastanneet metsänomistajat nostivat esille muun muassa ilmastonmuutoksen vaikutukset metsänhoitoon, metsänomistamisen muutokset tulevaisuudessa, metsätulojen saaminen muustakin kuin puuntuotannosta sekä puunjalostusasteen nostamisen. Olisiko sinun organisaatiolla tarjota esityksiä metsänomistajien toivomista aiheista?

Mietitkö vielä Metsäpäiville sopivinta aihetta ja puhujaa? Ota meihin yhteyttä! 

Ota yhteyttä meihin:

Sisältökumppanuudet, lavapaikat, työpajat sekä sidosryhmätilaisuudet:
Kaarina Aro, projektipäällikkö, kaarina.aro@smy.fi, p. 050 374 5677

Markkinointi ja messut:
Saara Alanko, saara.alanko@smy.fi, p. 050 356 4556