Lavaohjelmassa yli 30 puhujaa: näin metsien hoito ja käyttö on muuttumassa

Hotelli Clarion, Jätkäsaari, Helsinki

Valtakunnallisten Metsäpäivien pääteemana 26.–27.10.2023 on tulevaisuuden metsäala. Helsingin Clarion-hotellin neljällä lavalla puhutaan muun muassa tuulivoiman vaikutuksesta metsätalouteen ja metsäluonnon monimuotoisuuden mittaamisesta metsäkoneilla. Myös tekoäly on löytänyt metsään ja Metsäpäiville.

Metsäpäivien ohjelmassa on jälleen luvassa huippututkijoiden puheenvuoroja, mielenkiintoisia keskusteluja ja kohtaamisia, työpajoja ja tietenkin minimessut ja iltamat. Metsäpäivät avaa aamupäivän keynote-puheenvuorollaan Stora Enson toimitusjohtaja Hans Sohlström. Iltapäivän keynotena kuullaan aivotutkija Katri Saarikiveä.

Ohjelmaa on torstaina 26.10. kolmella asiantuntijalavalla sekä suureen suosioon nousseella keskustelulavalla. Muun muassa Luonnonvarakeskuksen, Suomen metsäkeskuksen, Metsähallituksen, Tapion ja metsäalan yritysten asiantuntijat kertovat, miten metsäala muuttuu lähitulevaisuudessa.

”Olemme jo saaneet palautetta, että mielenkiintoisessa ohjelmassa tekisi mieli olla useammassa paikassa yhtä aikaa. Ohjelman rakenne ja Clarionin kongressikeskus onneksi mahdollistavat helpon siirtymisen lavaohjelmasta toiseen”, Metsäpäivien projektipäällikkö Kaarina Aro sanoo.

Ovet aukeavat aamuyhdeksältä ja ohjelmassa on ensimmäiseksi aamupala, jolta siirrytään Clarionin isoon saliin kuuntelemaan Metsäyhdistyksen puheenjohtajan ja VTT:n senior advisorin Anne-Christine Ritschkoffin johdantoa päivään teemalla biotalouden tulevaisuus.

Kello 11 alkaa monipuolinen lavaohjelma, josta jokainen voi valita itseään kiinnostavat ajankohtaiset metsäaiheet. Aamupäivän puheenvuoroissa käsitellään esimerkiksi energiantuotannon vaikutuksia maankäyttöön, hiilikompensaation merkitystä ja kilpailua tulevaisuuden tekijöistä.

Seminaarien välissä ja lounaan lomassa kannattaa tutustua minimessuihin, joilla on tänä vuonna parisen kymmentä näytteilleasettajaa.

Ohjelmassa asetutaan myös muun muassa metsänomistajan rooliin. Metsänhoidon valtamenetelmien rinnalle on noussut uusia, EU-sääntelystä on tullut uusi normaali ja myös muuttuva ilmasto haastaa perinteisiä käytäntöjä. Entä miten tekoälyn tuottama data ja havainnot saadaan osaksi metsäammattilaisten arkipäiväistä työtä?

Katso koko ohjelma ja tule viihtymään Metsäpäiville koko päiväksi – unohtamatta Metsäpäivien iltamia!