Kirsi Joensuu ny verksamhetsledare för Finska Forstföreningen

||Kirsi Joensuu tillträder sitt uppdrag som verksamhetsledare för Finska Forstföreningen i början av maj.

Finska Forstföreningens nya verksamhetsledare Kirsi Joensuu är känd som en innovativ förespråkare för träbyggande. Hon tillträder som verksamhetsledare för Forstföreningen i början av maj 2019.

Forstföreningens styrelseordförande Eeva Hellström säger, att man som ledare för föreningen ville ha en erfaren och visionär person som kan utveckla samarbetet inom skogsbranschen och den gemensamma kommunikationen.

”Kirsi Joensuus styrka är hennes inspirerande och samarbetsinriktade arbetsgrepp”, konstaterar Hellström. ”Hon har en gedigen erfarenhet av branding och kundgränssnitt som kommer att ytterligare stärka Forstföreningens mångsidiga kunnande om kommunikation.”

Joensuu är utexaminerad forstmästare från Helsingfors universitet och har en gedigen erfarenhet av träbyggande. Till posten som Forstföreningens verksamhetsledare övergår hon från uppdraget som verkställande direktör för företaget Trä Kronor, som är känt för sina hus av massivträ.

Joensuu har tidigare arbetat bland annat med projekt kring bostadsmässorna i Tusby och Seinäjoki och suttit i ledningsgruppen för Honkarakenne. Hon är medlem i Skidförbundets styrelse.

”I skogen hittar vi svaren på världens megatrender och lösningar till de problem de lett till”, säger Joensuu. ”I mitt arbete har jag följt med hur särskilt träbyggandet vuxit och blivit allt mångsidigare. Inom Forstföreningen får jag vidareutveckla den viktiga kommunikationer om de lösningar skogarna erbjuder.”

Forstföreningens styrelse utsåg den nya verksamhetsledaren vid sitt möte i mars. Kirsi Joensuu tillträder sitt uppdrag i början av maj. Hon efterträder Anders Portin, som övergått till tjänsten som skogsombudsman vid Svenska lantbruksproducenternas centralorganisation SLC.

Ytterligare uppgifter

Kirsi Joensuu, Verksamhetsledare för Finska Forstföreningen fr.o.m. 1.5.2019, tfn. 040 8400642,
Eeva Hellström, Finska Forstföreningens styrelseordförande, tfn 050 3512412

Kirjoita kommentti