Kuuntele uusin Metsäpakinat-podcast – kirjailija Roman Schatz kertoo, mitä Hannulle ja Kertulle tapahtui

|

Metsäpakinat on podcastsarja, joka avaa yllättäviä näkökulmia suomalaiseen metsään. Se juhlistaa Metsäyhdistyksen supervuotta 2021. YK:n maailman metsäpäivänä 21.3. julkaistaan kirjailija Roman Schatzin näkemys siitä, mitä Hannulle ja Kertulle nykyisin kuuluu.

Kuuntele tästä Metsäpakinoiden 2. osa, Roman Schatzin Hannu ja Kerttu:

 

Kuuntele myös sarjassa aiemmin julkaistu Pauliina Suden Metsämorfoosi-tarina!

Toimittaja ja kirjailija Roman Schatz tunnetaan osuvista ja humoristisista huomioistaan Suomesta ja suomalaisuudesta. Hän toteaa nauttivansa siitä, että saa pohdittavakseen uusia asioita – kuten vaikka metsää metsäalan pyynnöstä.

”Aina kun minua pyydetään kirjoittamaan metsästä, kysyn että miksi. Enhän minä ymmärrä suomalaisesta metsästä mitään. Ja vastaus on aina: juuri siksi!”, Schatz sanoo.

Saksalaissyntyisen Schatzin mukaan metsä toi lapsena hänelle mieleen lähinnä Grimmin sadut. Suomessa hän kertoo oppineensa näkemään metsän uudella tavalla – sekä vahvana taloudellisena tekijänä ja rentouttavana virkistyspaikkana. Koronavuosi on hänen mukaansa selvästi vahvistanut suomalaisten metsäsuhdetta entisestään.

Metsäpakinat-podcastissa Schatz päivittää Grimmin satujen Hannun ja Kertun tämän päivän Suomeen. Noidanmökki on historiaa ja sisarukset ovat muuttaneet keskustakolmioon, mutta sitten iskee kulkutauti. On päästävä metsäretkelle.

“Olemme Hannu ja Kerttu kaupungista ja etsimme omaa metsäämme, jonka olemme äidiltämme perineet!”

Schatzin lempimetsä on Helsingin keskuspuisto, jonka hän näkee kävellessään Pasilaan töihin.

”Saksalaisen silmissä jo keskuspuisto näyttää satumaiselta aarnimetsältä, ja jos katsoo satelliittikuvaa, huomaa sen ulottuvan Lappiin asti.”

“Niinkö?” sanoi karhu. “Ja miksen vain söisi teidät suuhuni?”

Podcast juhlistaa Metsäyhdistyksen supervuotta

Juhlakakku
Metsäpakinat juhlistaa Metsäyhdistyksen supervuotta 2021. Kakku ja kuva: Vilma Issakainen

Metsäyhdistys juhlii supervuotta 2021, sillä sen tunnetuimmat hankkeet Metsävisa, koululaisten metsäviikko, Päättäjien Metsäakatemia ja forest.fi-verkkolehti ovat yhteensä jo sadan vuoden ajan tarjonneet luotettavaa ja monipuolista tietoa yhteiskunnalliseen metsäkeskusteluun.

Juhlavuoden aikana Metsäyhdistys haluaa kertoa metsäasioista yhä laajemmalle yleisölle ja samalla herätellä suomalaisia huomaamaan kuinka metsä kuuluu kaikille. Juhlavuoden kunniaksi ääni on annettu myös taitavien kirjoittajien tarinoille, jotka kootaan Metsäpakinat-podcastsarjaksi.

Tarina Hannusta ja Kertusta on Metsätarinat-podcastsarjan toinen osa. Aiemmin sarjassa on julkaistu kirjailija Pauliina Suden Metsämorfoosi-tarina.


Metsäyhdistyksen tunnetut hankkeet täyttävät yhteensä 100 vuotta – supervuotta 2021 juhlitaan työn merkeissä


Kirjoita kommentti