Toiminta

Suomen Metsäyhdistys on metsäviestinnän asiantuntijaorganisaatio ja vaikuttava yhteistyöjärjestö. Olemme metsäviestinnän moniosaaja, intohimonamme luoda ideoista hyötyä koko alalle.

Kerromme metsien mahdollisuuksista yhteiskunnan kehittämisessä. Metsien kestävä käyttö on meille puuntuotantoa, virkistystä, luonnonhoitoa, suojelua ja innovaatiota. Se on biotaloutta ja kiertotaloutta, ja siitä syntyy uusia kestäviä tuotteita ja palveluita.

Meidät tunnetaan monesta. Päättäjien Metsäakatemian on käynyt jo 1600 vaikuttajaa. Yli miljoona suomalaista on osallistunut Metsävisaan. Valtakunnalliset Metsäpäivät kokoaa syksyisin sadat metsäalan asiantuntijat keskustelemaan ja kuulemaan alan ajankohtaisista asioista.

Metsien Suomi -hanke on kolmen vuoden ajan lisännyt tietoa ja ymmärrystä metsien kestävästä käytöstä. Sen kampanjat ovat herättäneet huomaamaan ja keskustelemaan, kuinka metsät ovat meillä Suomessa kaikessa mukana.

Suomeksi ja englanniksi toimittamaamme forest.fi-verkkolehteä luetaan ympäri maailmaa. Kansainvälisessä metsäviestinnässä olemme mukana monilla globaaleilla foorumeilla, FAOn viestintähankkeissa ja Forest Communicators’ Networkin vetäjänä.

Jäsenenämme on jo lähes 50 metsäalan toimijaa: organisaatioita ja yrityksiä sekä ammatti- ja vapaa-ajanjärjestöjä. Meitä rahoittavat muun muassa maa- ja metsätalousministeriö, Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten Säätiö.

Olemme reilu kymmenen metsäviestinnän asiantuntijan toimisto Helsingin Kampissa. Ota meihin yhteyttä, kun haluat kertoa tai keskustella metsistä ja niiden moniarvoisesta käytöstä Suomessa tai ulkomailla.

Tiedämme, mistä puhumme, sillä Metsäyhdistys on rakentanut metsäalan tulevaisuutta viestinnällä, vuorovaikutuksella ja yhteistyöllä jo kolmella vuosisadalla, vuodesta 1877 lähtien.

Teemme töitä kolmessa vahvassa tiimissä

Nuorisoviestinnän asiantuntijamme tietävät, miten opettajan tai ekaluokkalaisen saa innostumaan metsäretkestä tai nuoren metsäalan opiskelupaikasta.

Vaikuttajaviestinnän rohkeat tekijämme kutsuvat joka kevät ja syksy yhteiskunnan eri alojen vaikuttajia keskustelemaan metsäaasioista Päättäjien metsäakatemiaan.

Metsäviestinnän konkarimme seuraavat metsäalan ilmiöitä kotimaassa ja maailmalla, ja jakavat tietoa muun muassa forest.fi-verkkojulkaisussa ja somessa.