Kansainvälinen metsäviestintä
Suomen Metsäyhdistyksen kansainvälinen viestintä toteuttaa Kansallisen metsästrategian päämääriä. Hanke tukee Suomen kansainvälistä metsäpolitiikkaa ja vaikuttaa EU:n ja maailmanlaajuiseen metsäpolitiikkaan viestinnän keinoin kansainvälisessä yhteistyössä.
Metsäyhdistyksen kansainvälinen metsäviestintä vahvistaa metsien, kestävän metsätalouden ja metsiin pohjautuvan biotalouden roolia kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoitteiden saavuttamiseksi.
Kansainvälisen viestinnän yhteistyöhankkeet vaikuttavat tulevaan ja vahvistavat myös Suomen metsäalan viestiä vahvan yhteistyön ja laajojen verkostojen kautta. Viestintäyhteistyön tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja ymmärrystä siitä, kuinka kestävällä metsien käytöllä ja puulla on merkittävä rooli kestävän maailman rakentamisessa. Yhteistyö antaa sille uskottavuutta ja vaikuttavuutta.
Suomen metsäelinkeinolle on oleellista metsien käytön arvostus maailman laajuisesti. Arvostuksen ylläpitäminen ja lisääminen edellyttää aktiivista ja kohdennettua viestintää kansainvälisille organisaatioille ja vaikuttajille. Samaan aikaan on tärkeää seurata globaalia keskustelua ja vaikuttaa siihen yhteistyössä. Metsäyhdistys on kansainvälisen viestinnän kentällä tunnettu ja arvostettu toimija.

Forest Communicators network
Suomen Metsäyhdistyksen kansainvälisen viestinnän päällikkö Kai Lintunen on FAO-UNECE Forest Communicators Network (FCN) -verkoston puheenjohtaja.
FCN on yksi maanosittain perustetuista alueellisista metsäviestintäverkostoista, jotka tukevat YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAOn tavoitetta lisätä päättäjien ja suuren yleisön tietoisuutta kestävistä puutuotteista ja niiden arvoketjuista ilmastonmuutoksen lieventämiseksi ja siihen sopeuttamiseksi sekä hiili-intensiivisten tuotteiden korvaamiseksi.
Forest Communicators Network tuottaa sisältöä muun muassa EU-päättäjien seuraamiin uutismedioihin ja EU:n jäsenmaiden päämedioihin. Viestintäyhteistyöpyynnöt FCN-verkoston kanssa ovat voimakkaassa kasvussa sekä metsäalalta että sen ulkopuolelta.

Kansainväliset mediavierailut
Metsä- ja ympäristökeskustelun tiivistyminen globaalisti ja Euroopassa on lisännyt mielenkiintoa Suomen metsiin. Metsäyhdistys suunnittelee ja toteuttaa kansainvälisiä sidosryhmä- ja toimittajavierailuja Suomeen yhteistyössä kumppanien kanssa. Tarvittaessa yhdistys tuottaa viestintämateriaaleja ja koostaa julkaisuja näille kohderyhmille.

Videoita kansainväliseen levitykseen
Metsät ja niiden kestävä käyttö tuottavat osaratkaisuja yhteiskunnan haasteisiin. Siitä kertominen metsäalan ulkopuolelle ulottuvassa laajassa yhteistyössä on tärkeämpää kuin koskaan. Vuoden 2022 videotuotannossa pääosissa olivat puurakentaminen, ilmasto ja suomalaiset innovaatiot.
YK:n kansainvälisen metsien päivän video 21.3.
- Vuoden 2022 kansainvälisen metsien päivän teema oli Kestävä tuotanto ja kulutus. Metsäyhdistys tuotti teemaan videon yhteistyössä YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAOn kanssa.
- Videolla on mukana useita suomalaisia innovaatioita: UPM:n Fibdex, Growdex sekä Wisa-puusatelliitti, Metsä Groupin Kuura-tekstiili ja VTT:n nanoteknologia.
- Video on saanut 2 miljardin kotitalouden peiton globaalisti muun muassa kanavilla Euronews, Deutsche Welle, France24 ja Africa News.
- Video tuotettiin 11 kielellä.
- Sosiaalisessa mediassa videota on katsottu tähän mennessä jo 2,1 miljoonaa kertaa.

Katso ja jaa
Myös näitä paljon katsottuja videoita Metsäyhdistys on ollut mukana tuottamassa:
- Sustainable Wood: Climate-friendly cities näytettiin COP 27 -ilmastokokouksessa Egyptissä.
- Sustainable Wood: Building the future -videossa pääosassa ovat Suomi-innovaatiot ja se on kerännyt miljoonayleisön.
- Sustainable Wood: Housing a growing population näytettiin FAO:n Committee on Forestry -suurkokouksessa sadoille päättäjille.
- YK:n State of the World’s Forests -julkaisua tukevassa videossa Suomi noteerataan positiivisena pohjoisena kestävän metsien käytön esimerkkinä.

Kai Lintunen
Viestintäpäällikkö, kansainvälinen viestintä
+358 50 351 2415
kai.lintunen@smy.fi