Metsien Suomi

Metsien Suomi on metsäalan yhteinen viestintähanke. Sen kampanjat herättävät huomaamaan ja keskustelemaan, kuinka metsät ovat meillä Suomessa kaikessa mukana.

Metsien Suomi kertoo pohjoisten metsien käytön kestävyydestä ja käytön tarjoamista ratkaisuista, kuten uusista tuotteista ja innovaatioista. Se jakaa myös faktatietoa Suomen metsistä ja suomalaisesta metsänhoidosta. Suomen Metsäyhdistyksen vetämän hankkeen tavoitteena on yllättää, herättää kiinnostusta metsiin ja rohkaista keskusteluun metsien kestävästä käytöstä.

Kampanjoiden keskiössä televisiossa, radiossa, ulkomainoksissa ja sosiaalisessa mediassa ovat olleet niin uudet tuotteet, talousmetsien luonnonhoito kuin metsien rooli hyvinvoinnille. Tammikuussa 2023 alkaa hankkeen viides kampanja.

Metsien Suomi -hanketta rahoittavat metsäalan tahot, kuten Suomen Metsäsäätiö, Metsäteollisuus ry, Metsähallitus, MTK, maa- ja metsätalousministeriö ja Puunjalostusinsinöörit ry. Mukana ovat olleet myös Suomen metsäkeskus, Bioenergia ry ja Metsämiesten Säätiö sekä suunnittelussa muun muassa Paperiliitto ja Teollisuusliitto.