Uusi puu

Uusi puu kertoo mihin puu pystyy: yli 20 biotalouden toimijan yhteinen hanke kokoaa ja esittelee konkreettisia esimerkkejä uusista puupohjaisista tuotteista ja ratkaisuista.

Puuta hyödynnetään raaka-aineena hyvin erilaisissa tuotteissa. Osan puupohjaisista tuotteista olemme tunteneet jo vuosikymmeniä, osan vain hetken aikaa. Lisäksi runsaasti uusia innovatiivisia tulevaisuuden tuotteita ja ratkaisuja on matkalla tutkimuspöydältä maailmalle. Uusi puu -hanke kerää konkreettisia esimerkkejä uusista puupohjaisista tuotteista ja ratkaisuista, ja esittelee niitä tapahtumissa ympäri Suomea. Hanke näkyy verkossa, sosiaalisessa mediassa ja alan ihmisten ja vaikuttajien tapaamisissa.

Hankkeen päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö ja sen toteuttaa Metsäviestintä Oy, joka on Suomen Metsäyhdistyksen kokonaan omistama yhtiö.

Metsäalan yhteinen viestintähanke kokoaa yli 20 biotalouden toimijaa

Uusi puu -hankkeessa on jäseninä yli 20 suomalaista organisaatiota. Jäsenistö kattaa koko puukuitupohjaisen biotuoteteollisuuden metsänomistajista aina biotuotteita kehittäviin, valmistaviin ja markkinoiviin yrityksiin sekä alan yhteisöihin. Jäsenilleen Uusi puu -hanke tarjoaa yhteisen kanavan viestiä alan laajasta biotuoteosaamisesta. Jäsenyritysten tuotteista koostuva Uusi puu -näyttely kertoo ajankohtaisista puupohjaisista ratkaisuista.

Kaksi vierailijaa tutustumassa puupohjaisiin esimerkkituotteisiin Uusi puu -näyttelyssä FAO:n Committee on Forestry -tapahtumassa Roomassa lokakuussa 2022.

Uusi puu -näyttelystä sanottua:

  • Hienoa huomata, miten hyvin puuta on osattu innovoida tulevaa ajatellen.
  • Laaja tuotevalikoima ja suuret mahdollisuudet.
  • Kaikkea sitä puusta voi tehdä!
  • Vierailijat ovat olleet aivan ihmeissään siitä, kuinka monenlaisia jalosteita ja kotoakin tuttuja tuotteita voidaan tehdä ekologisesti ja kotimaisissa yhtiöissä.

Uusi puu on avoin kaikille kiinnostuneille toimijoille!