Kurssit ja tapahtumat

Valitse kategoria

Opettajille
Aikamatka metsien käytön muutokseen -kesäkurssi

Aineenopettajille suunnatulla kesäkurssilla retkeillään asiantuntijoiden johdolla metsissä ja soilla kuunnellen historian havinaa ja tulevaisuuden tuulia Rauman ja Porin seudulla.

Opettajille
Talousmetsä – kehitys ja kestävä käyttö -retket

Syksyllä 2024 toteutetaan viidellä paikkakunnalla kuusi retkipäivää 6. luokille. Käytännön toteutuksessa ovat mukana UPM, Metsäyhdistys, 4H ja riistatoimijat.

Opettajille
Metsäkoulu Käpy | Skogsskolan Kotten

Metsäyhdistys järjestää metsäaiheisia oppitunteja puolenpäivän retkeilyinä pääkaupunkiseudun ja Keski-Uudenmaan koululaisille.

Opettajille
Winellska skolans skogsdag

Åk 8 är ute på en heldags utfärd i Kyrkslätts skogar.

Opettajille
Koululaisten metsäviikko

Metsäala järjestää metsäviikon vuorovuosin Helsingin, Espoon ja Vantaan 5.-6.-luokkalaisille. Syksyllä 2024 on vantaalaisten alakoululaisten vuoro.

Päättäjien Metsäakatemian 56. kurssi

Päättäjien Metsäakatemian 56. kutsukurssi päättäjille ja vaikuttajille. Kurssin seminaarijakso järjestetään Kirkkonummella 4.9.2024 ja maastojakso Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla 11.-13.9.2024.

Metsä ja puu – korkeakoulujen tiedekurssi lukiolaisille

Metsätiedekurssi tarjoaa alan valintaa pohtivalle ja luonnontieteistä kiinnostuneelle lukiolaiselle mahdollisuuden kurkistaa, mistä metsätieteiden, biotuotetekniikan, -teknologian ja puutekniikan opinnoissa on kyse.

Valtakunnalliset Metsäpäivät 2024

Metsäalan yksi suurimmista vuosittaisista ammattilaistapahtumista kerää jälleen sadat asiantuntijat koolle ja uudistuu kolmipäiväiseksi. Pääteemana on monitavoitteinen metsäala. Lue lisää ja…

Opettajille
BMOL ry:n syyspäivät

Suomen Metsäyhdistys on mukana Biologian ja maantieteen opettajien liiton syyspäivien kansalaistorilla esittelemässä opetusmateriaaleja sekä muuta koulutoimintaa.

Opettajille
Metsä opettaa Educassa

Suuri metsäalan yhteinen Metsä opettaa! -osasto on jälleen pohjoismaiden johtavassa kasvatus- ja opetusalan tapahtumassa Educassa.

Opettajille
Metsävisa 2024

Valtakunnallinen yläkoululaisten metsätietokilpailu järjestetään 44. kertaa. Tehtäviä ratkoessaan visailijat oppivat metsäasioita monesta eri näkökulmasta. 50 koulujen parasta saa kutsun finaaliin.

Opettajille
Minun puuni -kylvöprojekti

Minun puuni -kylvöprojektissa lapsi kasvattaa omia puuntaimia päiväkodin, luokan tai kerhohuoneen ikkunalaudalla. Siemenet tilattavissa lapsiryhmälle päiväkotiin tai kouluun jälleen keväällä.

Opettajille
Metsävisan finaali

Yläkoululaisten Metsävisan finaali on kaksipäiväinen palkinto-, kilpailu- ja opintomatka. Osallistujiksi kutsutaan 50 parasta koulunsa Metsävisa-voittajaa.