Tiedote

Metsäkeskustelu kohtaa taiteen – vapaa pääsy livetapahtumiin 7.9. ja 14.9. Helsingin Linnunlaulussa

Paikka on ulkona Helsingin Linnunlaulun puistossa, rautatien yli johtavan sillan ja puiston kuuluisien puuhuviloiden kupeessa.

Helsingin Linnunlaulun kallioilla käydään syyskuussa kolme ajankohtaista metsäkeskustelua. Keskustelusarja on osa taiteilija Ilona Ristan Suomalaisia kukkia -puutaideprojektia. Tilaisuudet ovat yleisölle avoimia.

Metsäkeskustelut järjestetään keskiviikkoiltaisin 31.8., 7.9. ja 14.9. kello 17–18.

Paikka on ulkona Helsingin Linnunlaulun puistossa, rautatien yli johtavan sillan ja puiston kuuluisien puuhuviloiden kupeessa.

Sijainti korostaa keskustelusarjan avoimuutta – kuka tahansa suosittua Töölönlahden reittiä kulkeva kävelijä ja pyöräilijä voi jäädä kuuntelemaan kiinnostavia puheenvuoroja ja kommentoida niitä.

”Metsäkeskustelu on usein hyvin polarisoitunutta. Toivon Linnunlaulun keskustelusarjan tuovan teemaan ennakkoluulottomuutta ja valmiutta näkemään arvoja, joita ei ehkä vielä edes ole tuotu mukaan keskusteluun”, sanoo Metsäyhdistyksen mukaan Linnunlauluun kutsunut taiteilija Ilona Rista.

Metsäkeskustelujen sarja on osa Ristan Suomalaisia kukkia -taideprojektia. Sen myötä Linnunlauluun nousee moderni puinen taidepaviljonki, joka antaa raamit metsäkeskustelulle sekä tutkimustyölle ja havainnollistaville veistosesityksille. Paviljonki on avoinna 19.8.–18.9.2022 arkisin kello 13–18 ja viikonloppuisin kello 12–19.

Ilona Rista tiimeineen kokosi Suomalaisia kukkia -puutaideteosta elokuussa Linnunlaulussa.

Poikkea kuuntelemaan

Suomen Metsäyhdistyksen metsäkeskustelut toteutetaan Ylen ja Erätaukosäätiön vetämän Hyvin sanottu -keskusteluhankkeen periaatteiden mukaisesti kunnioittavaan, erilaisia näkemyksiä arvostavaan keskusteluun innostaen. Ne löytyvät myös Ylen sivuilta Hyvin sanottu -keskusteluiden kalenterista.

Keskusteluja on kolme, joissa jokaisessa on mukana kunkin aiheen asiantuntijoita. Myös yleisöllä on keskusteluissa tärkeä rooli kommentteineen ja kysymyksineen. Keskustelut vetää Suomen Metsäyhdistys. Jokaisen keskustelun aluksi kuullaan asiantuntijan alustus aiheesta.

Keskustelut ovat kaikille avoimia seurata, eikä yleisöksi tarvitse ilmoittautua.

Keskustelu 31.8. klo 17–18
Puuosaaminen kukista kerrostaloihin – onko meillä sitä ja olemmeko puukulttuurin maa?

Keskustelu 7.9. klo 17–18
Puussa on tulevaisuus – miten puunkäyttö ja sen uudet innovaatiot pelastavat maailman vai pelastavatko?

Keskustelu 14.9. klo 17–18
Mitä kuuluu metsä? – Minkälainen on kaupunkilaisten metsäsuhde ja tunnemmeko me vielä metsämme?

Lisätietoa keskusteluista
Anna Kauppi, viestintäpäällikkö, Suomen Metsäyhdistys, anna.kauppi@smy.fi, p. 0400702102

Lisätietoa Suomalaisia kukkia -taideprojektista
Ilona Rista, taiteilija, ilona@rista.net, p. 0400708486

Suomalaisia kukkia -teos nostaa esiin puun ja osaamisen

Suomalaisia kukkia -teos on taiteilija ja puuseppä Ilona Ristan suunnittelema ja toteuttama taidepaviljonki, joka kiinnittää huomiota puun mahdollisuuksiin sekä ympäristön tarjoamana materiaalina luovuudelle että sen monipuolisuuteen nykyteknologian raaka-aineena.

Paviljonki on avoinna 19.8.–18.9.2022 arkisin kello 13–18 ja viikonloppuisin kello 12–19,

Samalla teos nostaa esiin perinteisen puutyön merkityksen ja huolen sen osaamisen katoamisesta. Osana Linnunlaulun projektia Helsingin yliopisto tutkii muistelu- ja teemahaastatteluin ihmisten suhdetta puuesineistöön ja puuosaamiseen.

Kirjoittaja

Suomen Metsäyhdistys ry

Kirjoita kommentti