Tiedote

Metsäkeskustelua käydään syyskuussa keskellä Helsinkiä – tule mukaan keskustelijaksi tai yleisöön

Päivänkakkara, voikukka ja ohdake ovat joka pihan kukkia ja aiheena Ilonan Ristan teoksessa, jonka kupeessa metsäkeskustelut käydään. Teoksen materiaali on lähipuuta: maalta halkopinosta ja lepikosta sahattua sekä Helsingistä radanvarren pajua. Kuva: Ilona Rista

Helsingin Linnunlaulun kallioilla käydään syyskuussa kolme ajankohtaista metsäkeskustelua. Keskustelusarja on osa taiteilija Ilona Ristan Suomalaisia kukkia -puutaideprojektia. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Vielä voit ilmoittautua mukaan myös keskustelijaksi.

Metsäkeskustelut järjestetään keskiviikkoiltaisin 31.8., 7.9. ja 14.9. kello 17–18.30.

Paikka on ulkona Helsingin Linnunlaulun puistossa, rautatien yli johtavan sillan ja puiston kuuluisien puuhuviloiden kupeessa.

Sijainti korostaa keskustelusarjan avoimuutta – kuka tahansa suosittua Töölönlahden reittiä kulkeva kävelijä ja pyöräilijä voi jäädä kuuntelemaan kiinnostavia puheenvuoroja ja kommentoida niitä.

”Metsäkeskustelu on usein hyvin polarisoitunutta. Toivon Linnunlaulun keskustelusarjan tuovan teemaan ennakkoluulottomuutta ja valmiutta näkemään arvoja, joita ei ehkä vielä edes ole tuotu mukaan keskusteluun”, sanoo Metsäyhdistyksen mukaan Linnunlauluun kutsunut taiteilija Ilona Rista.

Metsäkeskustelujen sarja on osa Ristan Suomalaisia kukkia -taideprojektia. Sen myötä Linnunlauluun nousee elo-syyskuuksi puutaideteos, joka antaa raamit metsäkeskustelulle sekä tutkimustyölle ja havainnollistaville veistosesityksille.

Ilmoittaudu keskustelijaksi tai poikkea kuuntelemaan

Suomen Metsäyhdistyksen metsäkeskustelut toteutetaan Ylen ja Erätaukosäätiön vetämän Hyvin sanottu -keskusteluhankkeen periaatteiden mukaisesti kunnioittavaan, erilaisia näkemyksiä arvostavaan keskusteluun innostaen. Ne löytyvät myös Ylen sivuilta Hyvin sanottu -keskusteluiden kalenterista.

Keskusteluja on kolme, joissa jokaisessa on mukana 6–8 keskustelijaa. Myös yleisöllä on keskusteluissa tärkeä rooli kommentteineen ja kysymyksineen. Keskustelut vetää Suomen Metsäyhdistys. Jokaisen keskustelun aluksi kuullaan asiantuntijan alustus aiheesta.

Keskustelut ovat kaikille avoimia seurata, eikä yleisöksi tarvitse ilmoittautua.

Jos haluat mukaan keskustelijaksi, ilmoittaudu mukaan tiedotteen lopusta löytyvästä linkistä. Keskustelijat valitaan siten, että kussakin keskustelussa on mukana mahdollisimman laaja kirjo näkemyksiä. Vahvistamme pääsyn keskustelijaksi hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

Keskustelu 31.8.
Puuosaaminen kukista kerrostaloihin – onko meillä sitä ja olemmeko puukulttuurin maa?

Keskustelu 7.9.
Puussa on tulevaisuus – miten puunkäyttö ja sen uudet innovaatiot pelastavat maailman vai pelastavatko?

Keskustelu 14.9.
Mitä kuuluu metsä? – Minkälainen on kaupunkilaisten metsäsuhde ja tunnemmeko me vielä metsämme?

Ilmoittaudu mukaan

Lisätietoa keskusteluista
Anna Kauppi, viestintäpäällikkö, Suomen Metsäyhdistys, anna.kauppi@smy.fi, p. 0400702102

Lisätietoa Suomalaisia kukkia -taideprojektista
Ilona Rista, taiteilija, ilona@rista.net, p. 0400708486

Suomalaisia kukkia -teos nostaa esiin puun ja osaamisen

Suomalaisia kukkia -teos on taiteilija ja puuseppä Ilona Ristan suunnittelema ja toteuttama kioskimainen rakennus, joka kiinnittää huomiota puun mahdollisuuksiin sekä ympäristön tarjoamana materiaalina luovuudelle että sen monipuolisuuteen nykyteknologian raaka-aineena.

Samalla teos nostaa esiin perinteisen puutyön merkityksen ja huolen sen osaamisen katoamisesta. Osana Linnunlaulun projektia Helsingin yliopisto tutkii muistelu- ja teemahaastatteluin ihmisten suhdetta puuesineistöön ja puuosaamiseen.

Kirjoittaja

Suomen Metsäyhdistys ry

Kirjoita kommentti