Kuuntele uusi Metsäpakinat-podcast – avausjaksossa kirjailija Pauliina Susi sukeltaa syvälle metsän siimekseen

Metsäpakinat on podcastsarja, joka avaa yllättäviä näkökulmia suomalaiseen metsään. Supervuotensa kunniaksi Suomen Metsäyhdistys kutsui Metsäpakinoiden kirjoittajiksi joukon tunnettuja nimiä, joista sarjan aloittaa kirjailija Pauliina Susi.

Kuuntele tästä Metsäpakinoiden osa 1, Pauliina Suden Metsämorfoosi:

 

Juhlakakku
Metsäpakinat juhlistaa Suomen Metsäyhdistyksen supervuotta 2021.

Metsäyhdistys juhlii supervuotta 2021, sillä sen tunnetuimmat hankkeet Metsävisa, koululaisten metsäviikko, Päättäjien Metsäakatemia ja forest.fi-verkkolehti ovat yhteensä jo sadan vuoden ajan tarjonneet luotettavaa ja monipuolista tietoa yhteiskunnalliseen metsäkeskusteluun.

Juhlavuoden aikana Metsäyhdistys haluaa kertoa metsäasioista yhä laajemmalle yleisölle ja samalla herätellä suomalaisia huomaamaan kuinka metsä kuuluu kaikille. Juhlavuoden kunniaksi ääni on annettu myös taitavien kirjoittajien tarinoille, jotka kootaan Metsäpakinat-podcastsarjaksi.

Elokuussa metsä tuli mieheen. Kaikki alkoi yhdestä puhelusta.

Näin alkaa kirjailija Pauliina Suden Metsämorfoosi-tarina, joka aloittaa Metsäpakinat-podcastsarjan. Susi myös lukee itse pakinansa, joka johdattaa kuulijan syvälle metsän siimekseen, sateen ropinaan ja puolukkamättäille.

”Poikkeusaika on osoittanut, miten tärkeä metsä suomalaisille on. Metsä tarjoaa elämyksiä monille aisteille yhtä aikaa: tuoksuja, makuja, maisemia ja kuulomaisemia. Ne nostavat mieleen muistoja lapsuudesta asti”, Susi pohtii.

”Kun fyysisesti tarpoo metsässä, pysähtyy sitten ja sulkee silmänsä ja hengittelee rauhassa, stressi ja ahdistus alkaa haipua pois”, Susi sanoo.

Pauliina Susi on tunnettu jännitysromaaneistaan. Tänä keväänä häneltä ilmestyy tietokirja suomalaisista yksityisetsivistä. Myös metsäpakinaansa kirjailija punoo sateisen metsän keskelle rippusen jännitystä, ja poluttoman taipaleen päässä häämöttää yllättävä loppuratkaisu.

Susi kertoo metsäpakinansa saaneen alkunsa eräältä metsäretkeltä viime syksynä: ”Kaikki siinä on totta. Vai onkohan…”

Tuo puiden lomassa häämöttävä kaareva muoto, jonka etäisyyttä ja kokoa en osannut täysin arvioida. Oliko se hirven takalisto? Vai itse karhu mesikämmen?

Seuraava Metsäpakinat-podcast julkaistaan kansainvälisenä metsien päivänä 21.3. Silloin kirjailija ja toimittaja Roman Schatz kertoo, mitä lopulta tapahtui Hannulle ja Kertulle.


Metsäyhdistyksen tunnetut hankkeet täyttävät yhteensä 100 vuotta – supervuotta 2021 juhlitaan työn merkeissä


Kirjoita kommentti