Mediakutsu: Päättäjien Metsäakatemia tutustuu Suomen ensimmäiseen CLT-rakenteiseen kouluun Kuhmossa 26.9.2019 klo 13

Yli 30 päättäjää ja vaikuttajaa yhteiskunnan eri sektoreilta osallistuu ensi viikolla Kainuussa Päättäjien Metsäakatemian maastoretkeilylle. Torstaina 26.9. klo 13 Suomen Metsäyhdistyksen järjestämän Metsäakatemian 47. kurssi vierailee Kuhmossa Tuupalan alakoululla. Median edustajat ovat tervetulleita mukaan vierailulle.

Vierailulla tutustutaan puurakentamisen merkitykseen yhteiskunnassa. Medialla on mahdollisuus haastatella kurssin osallistujia, seurata kurssin toimintaa sekä nauttia lounas alakoululla yhdessä kurssin kanssa.

”Vierailulla päättäjät saavat tietoa puurakentamisen arvoketjuista ja tulevaisuuden näkymistä ja he pääsevät tutustumaan yhteen upeaan julkisen puurakentamisen esimerkkiin. Vuonna 2018 valmistunut Tuupalan alakoulu ja päiväkoti on Suomen ensimmäinen massiivipuuelementtitekniikalla rakennettu koulu. Se palkittiin vuoden 2018 Puupalkinnolla”, kertoo Päättäjien Metsäakatemian johtaja Elina Antila.

Puulla ja mekaanisella puunjalostuksella on merkittävä rooli Kuhmon kaupungin strategiassa. Myös halu tehdä kestäviä ja ekologisia valintoja johti siihen, että kaupunkiin rakennettiin kokonaan uusi puukoulu.

Rehtori Seppo Vilénin mukaan päätös on osoittautunut hyväksi ja uusi koulu on vastannut hyvin ennakkoon asetettuja toiveita. ”Oppilaat arvostavat uutta kouluaan ja henkilökunnan tunnelmat ja työtyytyväisyys ovat korkealla. Tilat ovat avarat, valoisat ja muunneltavat, akustiikka hyvä ja oppimisympäristöt ovat osoittautuneet toimiviksi. Lisäksi puu on rauhoittava ja kaunis materiaali”, Vilén sanoo.

Vierailun järjestävät Suomen Metsäyhdistys ja Kuhmon kaupunki. Se on osa nelipäiväistä Päättäjien Metsäakatemiaa, joka tutustuttaa päättäjät metsäsektorin tämän päivän toimintaan, haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

VIERAILUOHJELMA 26.9.2019

13.00     Lounas Tuupalan alakoulun ruokalassa

Lounaan yhteydessä on mahdollisuus haastatella kurssin osallistujia ja puhujia.

14.15     Siirtyminen Tuupalan alakoululle

Tervetuloa Suomen ensimmäiseen CLT-elementeistä tehtyyn kouluun
Tuupalan alakoulun rehtori Seppo Vilen sekä Kuhmon kaupungin rakennustarkastaja-tilapalvelupäällikkö Harri Piirainen ja tekninen johtaja Jari Juntunen kertovat puukoulun tarinan.

Metsäbiotalous kestävän rakentamisen arvoketjuissa
Metsäbiotalouskoordinaattori Timo Pisto, Suomen Metsäkeskus

Keskustelua

15.00     Puurakenteinen koulu takaa viihtyisämmän koulupäivän − tutustuminen kouluun

Kierroksen vetäjinä Tuupalan alakoulun rehtori Seppo Vilén, rakennustarkastaja-tilapalvelupäällikkö Harri Piirainen ja tekninen johtaja Jari Juntunen, Kuhmon kaupunki

16.00     Ohjelma päättyy      

Saapumisohje:

Tuupalan puukoulu sijaitsee Kuhmon keskustan tuntumassa, osoitteessa Peuranpolku 1, Kuhmo. Koulun pihan edustalla Peuranpolku 1:ssä on jonkin verran pysäköintipaikkoja. Parkkialue vapautuu vähitellen klo 13.00 alkaen. Huomaathan, että oppilaskuljetuksille on varattu oma erillinen alue.

Valokuvaaminen koululla:

Yleiskuvien ottaminen on sallittua sekä koulun sisä- että ulkotiloissa. Yksittäisten oppilaiden kuvaaminen ei ole sallittua.

Yhteystiedot:

  • Nuorisoviestinnän asiantuntija Vilma Issakainen, Suomen Metsäyhdistys, puh. 050 402 7579 (kurssin käytännön järjestelyt)
  • Johtaja Elina Antila, Päättäjien Metsäakatemia, Suomen Metsäyhdistys, puh. 050 351 2411 (tavattavissa kohteella, yhteydenotot ennen kurssia)
  • Tuupalan alakoulun rehtori Seppo Vilén, Kuhmon kaupunki, puh. 044 7255 330.

Päättäjien Metsäakatemia on yhteiskunnallisille päättäjille suunnattu kutsukurssi ja keskustelufoorumi, jota on järjestetty Suomessa vuodesta 1996 alkaen. Sen tavoitteena on lisätä suomalaisten vaikuttajien kiinnostusta metsäasioihin, vahvistaa heidän metsällistä tietämystään sekä luoda vuorovaikutusta metsäalan ja muiden alojen vaikuttajien kesken. Metsäakatemiaan on osallistunut jo lähes 1500 vaikuttajaa.  Metsäakatemiaa rahoittavat Suomen Metsäsäätiö ja Maa- ja metsätalousministeriö.

Lisätietoa Päättäjien Metsäakatemiasta


Kirjoita kommentti