Metsäala suuntaa jälleen kouluihin ympäri Suomea

Metsäala suuntaa jälleen kouluihin ympäri Suomea Mahdollisuuksien metsä -kampanjan merkeissä.

Syksyllä 2013 ensimmäistä kertaa toteutettu ja hyväksi todettu metsäalan yhteinen kampanja saa jatkoa syys-lokakuun vaihteessa, kun metsäalan ammattilaiset vierailevat jälleen yhteensä yli 330 koulussa. Vierailuilla kerrotaan ysiluokkalaisille alan koulutuksesta ja uramahdollisuuksista, sekä esitellään nykyaikaisen metsäteollisuuden tuotteita ja houkutellaan nuoria miettimään puun käytön monipuolisia mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Metsäalalla on käynnissä rakennemuutos, joka on näkynyt otsikoissa irtisanomisina ja tehtaiden lakkauttamisina, mutta viimeaikoina myös uusina investointeina ja innovaatioina. Alan työvoima ikääntyy ja nuoria ammattilaisia kaivataan kipeästi. Alan vetovoima nuorten keskuudessa on heikko. Kun innokkaita opiskelijoita ei ole riittävästi, koulutusohjelmia on jouduttu lakkauttamaan. Kampanjan tarkoituksena on muistuttaa ysiluokkalaisia siitä, että metsäala työllistää monien eri alojen osaajia, eikä suinkaan ole auringonlaskun ala. Tavoitteena on saada nuoret hetkeksi pohtimaan, mitä he voisivat tehdä ammatikseen tulevaisuudessa metsäalalla.

Kampanjaan liittyen käynnistyy myös Työ kasvaa puissa -kilpailu jossa tänä vuonna tehtävänä on kuvitella ja kuvittaa vapaalla tyylillä oma luokka metsäalan ammateissa vuonna 2024. Kilpailun voittajaluokka valitaan esikarsinnan jälkeen yleisöäänestyksellä lokakuun lopussa. Voittajat palkitaan Metsämessuilla.

Kampanjan toteutusta koordinoi Metsäteollisuus ry ja sitä ovat toteuttamassa Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset sekä muun muassa Metsähallitus ja Suomen Metsäkeskus. Metsä puhuu -hanke on ollut tiiviisti mukana kampanjan suunnittelussa ja materiaalien tuotannossa.

Kevään ja kesän mittaan Suomen Metsäyhdistyksen toimistolla on pakattu tuhat salkkua, jotka sisältävät metsäteollisuuden tuotteita komposiiteista vaneriin ja pelleteistä viskoosiin. Nyt salkut viedään kouluihin inspiraation ja informaation lähteiksi mahdollisille tuleville metsäalan ammattilaisille. Kampanjan kuulumisia voit seurata Metsä puhuu -hankkeen Facebook -sivulla.

Salkut sisältävät metsäteollisuuden tuotteita komposiiteista vaneriin ja pelleteistä viskoosiin.

Lisätietoja
Vilma Issakainen

Kirjoita kommentti