9000 koululaista Metsämessuille perjantaina

Lähes 9000 koululaista ja opettajaa vierailee Metsämessuilla perjantaina 6.11.2015.

Metsämessuille kutsuttiin tänä vuonna erityisesti viides- ja kuudesluokkalaisia sekä yläkoululaisia. Metsäalan kouluille tarjoamat pääsyliput jaettiin loppuun jo ennen messuja.

Koululaiset tutustuvat messualueeseen tehtävien avulla. Istutusbaanalla koululaiset pääsevät kokeilemaan istuttamista pottiputkella. Tulevaisuuden torilla otetaan kuva mobiilimikroskoopilla neulasesta ja nuuhkitaan pihkaa. Tiedekeskus Pilke on rakentanut messuhalliin Metsäpeliluolan.

Suomen metsäyhdistyksen osastolla 6e60 koululaiset pääsevät testaamaan tietonsa jokamiehenoikeuksissa sekä kuvauttamaan itsensä kultakehyksin piirrosmetsämaisemassa.

Metsälavan koululaisohjelma

Klo 9:45 Alakoululaisten tietokilpailu

Klo 11 Iloisia uutisia metsästä -kilpailun voittajan julkistaminen. Katso finalistit osoitteessa metsapuhuu.fi! #metsäpuhuu #‎iloisiauutisiametsästä

Klo 12 Kahdeksasluokkalaiset haastattelevat maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaista

Klo 14 Puhetta biotaloudesta: Metsäbiotalous

Lisätietoa koululaistapahtumasta antaa Suomen Metsäyhdistyksen nuorisoviestintä:
Yhteyspäällikkö Sirpa Kärkkäinen, puh. 050 3512 416
Suunnittelija Maija Kovanen, puh. 045 6575442

Tehtävät ja kartat

Metsämessujen osastojen tarjonnasta on laadittu tehtäviä ala- ja yläkoululaisille. Tehtäväpapereita ja karttoja saa vapaasti kopioida. Opettajat saavat messulippujen mukana infokirjeen sekä yhden kappaleen ala- ja/tai yläkoululaisten tehtäviä sekä osastokartan.

Huom. Kaikki liput on jaettu ja postitettu tilaajille. Ota yhteyttä Maija Kovaseen (puh. 045 6575442), mikäli lippuja on liian vähän tai ne eivät ole saapuneet tiistaihin 3.11. mennessä.

Opettajat: Info ja kartta Metsämessujen tapahtumista

Alakoululaiset: Tehtävät ja kartta Metsämessujen alueesta

Yläkoululaiset: Tehtävät ja kartta Metsämessujen alueesta

Kirjoita kommentti