Elina Antila aloitti Päättäjien Metsäakatemian johtajana

Metsänhoitaja Elina Antila vastaa elokuusta 2017 alkaen Suomen Metsäyhdistyksen vaikuttajille suunnatusta viestinnästä yhteistyössä yhdistyksen jäsenten ja sidosryhmien kanssa.

Antilan päätehtävänä on johtaa Päättäjien Metsäakatemiaa. Yhteiskunnan päättäjille ja vaikuttajille suunnatun keskustelufoorumin tavoitteena on vahvistaa suomalaisten vaikuttajien tietämystä ja kiinnostusta metsäasioihin. Kurssi järjestetään tänä syksynä jo 43. kerran ja siihen on osallistunut yli 1300 yhteiskunnallista vaikuttajaa.

Antila pitää erityisen tärkeänä Metsäakatemian vuorovaikutteista tehtävää metsäalan ja muiden alojen vaikuttajien kesken.

”Haluan kehittää Metsäakatemian verkostojen hyödyntämistä. On tärkeää käydä keskustelua metsien kestävän käytön puolesta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin”, Antila sanoo. ”Metsät ovat tärkein uudistuva luonnonvaramme. Ne tarjoavat todellisia ratkaisuja moneen ongelmaan, ja niiden rooli suomalaisessa yhteiskunnassa on suuri.”

Antila muistuttaa, että metsien käytöstä käytävässä keskustelussa on sekä yhteiskunnallinen että liiketaloudellinen näkökulma. Kansainvälisesti keskustelua edistää myös Päättäjien Metsäakatemian konsepti, joka on myyty neljään maahan: Latviaan, Tansaniaan, Costa Ricaan ja Mosambikiin.

Päättäjien Metsäakatemia on Antilalle tuttu jo kuuden vuoden takaa, jolloin hän työskenteli sen projektipäällikkönä. Viime vuodet hän työskenteli OPssa.

Metsien mahdollisuudet innostavat Antilaa vapaa-ajallakin. Maatalous- ja metsätieteiden maisteri on myös metsänomistaja.

”Seuraavaksi syyskuussa lähden istuttamaan kuusentaimia”, Antila toteaa. ”Liikun muutenkin mielelläni metsässä. Se ja mökki ovat parhaita paikkoja olla ja rauhoittua.”


Lisätietoa: Elina Antila, johtava asiantuntija, elina.antila@smy.fi, 050 351 2411

Päättäjien Metsäakatemia

Puhemies Lohela Päättäjien Metsäakatemian avajaisissa 30.8.2017: Suomen metsäteollisuuden menestyksen mitta on kolme milliä

Kirjoita kommentti