Eveliina Pokela aloitti Päättäjien Metsäakatemian johtajana – projektipäälliköksi Saara Alanko  

Metsäakatemian tiimi ryhmäkuvassa
Päättäjien Metsäakatemian johtaja Eveliina Pokela, johdon assistentti Tarja Etelämaa ja projektipäällikkö Saara Alanko jatkavat jo kesästä 2023 alkaen toimivaksi testattua tiimityötä. Kuvaaja: Vilma Issakainen.

Suomen Metsäyhdistyksen vetämän Päättäjien Metsäakatemian tiimi päivittyy vuoden 2024 alussa. Metsäakatemian johtajana aloittaa metsänhoitaja ja metsäviestinnän vahva asiantuntija Eveliina Pokela ja kurssien projektipäälliköksi on valittu muun muassa Uusi puu -hankkeessa työskennellyt Saara Alanko. 

Eveliina Pokela vastaa tammikuusta 2024 alkaen tiimeineen Suomen Metsäyhdistyksen vaikuttajille suunnatusta viestinnästä yhteistyössä yhdistyksen jäsenten ja sidosryhmien kanssa. Pokelan päätehtävänä on johtaa Päättäjien Metsäakatemiaa. Yhteiskunnan päättäjille ja vaikuttajille suunnattu Päättäjien Metsäakatemia on kutsukurssi ja keskustelufoorumi, jonka tavoitteena on vahvistaa suomalaisten vaikuttajien tietämystä ja kiinnostusta metsäasioihin. Vuosittain järjestettäville kursseille on osallistunut vuodesta 1997 alkaen jo yli 1500 yhteiskunnallista vaikuttajaa.  

Pokela pitää erityisen tärkeänä Metsäakatemian tehtävää vuoropuhelun rakentajana metsäalan ja muiden alojen vaikuttajien kesken.

”Koen hyvin tärkeäksi Metsäakatemian toiminnan, jolla edistämme eteenpäin vievää keskustelua metsistä ja metsien yhteiskunnallisesta merkityksestä”, Pokela toteaa.

Metsäakatemian johtajaa inspiroivat osallistujien moninaiset lähtökohdat ja näkökulmat metsään.

”Jokainen Metsäakatemian kurssi on uniikki. Koen etuoikeudeksi rakentaa toimintaa, jolla on vahva, luotettu maine ja joka nostaa ajankohtaisimmat aiheet päättäjien ja vaikuttajien keskusteltavaksi. Jokainen Metsäakatemian kurssi opettaa uutta sekä kursseille osallistuville päättäjille että meille järjestäjille ja metsäalan yhteistyökumppaneillemme”, Pokela sanoo.  

Päättäjien Metsäakatemia on Pokelalle tuttu sekä akatemian käyneenä että Metsäakatemian projektipäällikön ja vt. johtajan tehtävästä. Aiemmin Pokela on vastannut puupohjaisia ratkaisuja esittelevästä Uusi puu -hankkeesta ja toiminut metsäalan viestinnän ja edunvalvonnan tehtävissä. Metsänomistajana Pokela on kartuttanut myös metsätalouden ja metsänhoidon käytännön kokemusta. 

Muotoilija Saara Alanko aloittaa Päättäjien Metsäakatemian projektipäällikkönä 

Tammikuussa 2024 Päättäjien Metsäakatemian projektipäällikkönä aloittaa Saara Alanko. Lahden ammattikorkeakoulu LABista keväällä 2023 pakkaus- ja brändimuotoilijaksi valmistunut Alanko tuo Metsäakatemiaan palvelumuotoilun osaamista.  

Alanko koordinoi Päättäjien Metsäakatemian kurssikokonaisuutta ja toteuttaa hankeviestintää. Alangon tehtäviin kuuluu myös Suomen Metsäyhdistyksen järjestämien valtakunnallisten Metsäpäivien markkinointi. Aiempaa kokemusta Alangolla on vaikuttajaviestinnästä Uusi puu –hankkeesta.

”Monipuolinen työnkuvani tarjoaa minulle ainutlaatuisen näköalapaikan metsäalaan ja sen keskusteluihin. Muotoiluosaamisellani pyrin visualisoimaan teemoja ja luomaan selkeitä, informatiivisia kokonaisuuksia, jotka palvelevat monia”, Alanko sanoo. 

Lisätietoa:  
Eveliina Pokela, Päättäjien Metsäakatemian johtaja, eveliina.pokela@smy.fi, 044 560 0006
Saara Alanko, Päättäjien Metsäakatemian projektipäällikkö, saara.alanko@smy.fi, 050 356 4556

Kirjoita kommentti