Haaste metsäalalle – sata nuorta Metsäpäiville!

Millainen metsäala tämän vuoden Metsäpäivillä näyttäytyy nuorille tulevaisuuden tekijöille? Onko se ilmastoahdistuksen lähde vai globaalien kehityshaasteiden ratkaisija?

Haastoimme tänä vuonna metsäalan organisaatiot mukaan yhteisiin talkoisiin: kutsumaan alaa opiskelevia nuoria Metsäpäiville ja kustantamaan heidän osallistumisensa. Otimme tavoitteeksi, että vähintään 100 nuorta osallistuu metsäalan sponsoroimana tapahtumaan 31.10.–1.11.2019.

Samalla päätimme, että aiempien kutsuvieraskohderyhmien sijaan nostamme juuri nuoret näiden Metsäpäivien keskiöön ja kutsuvieraiksi.

Metsät ja metsäala ovat juuri nyt yhteiskunnallisessa keskustelussa pinnalla enemmän kuin vuosiin. Ilmastolakko, ilmastoanoreksia, zero waste. Ilmastokeskustelua käydään kuitenkin lähinnä pelon ja uhkakuvien kautta, ja ilmastonsuojelun ja metsäsektorin tavoitteet näyttäytyvät jopa vastakkaisina. Nuoret ahdistuvat mahdottomilta tuntuvien haasteiden keskellä.

Omien arvojen mukainen käytännön toiminta on asiantuntijoiden mukaan paras keino ilmastoahdistuksen purkamiseen. Onnistumiskokemukset voimaannuttavat ja ahdistus ja riittämättömyyden tunne vähenee. Miten metsäala voi rakentaa ratkaisuihin perustuvaa ilmastokeskustelua ja kannustaa nuoria toimimaan? Mitä on metsäalan ilmastotyö, ja miten ala hyödyntää tieteellistä tietoa toimintatapojensa kehittämiseksi?

Muun muassa näistä teemoista keskustellaan Metsäpäivillä. On tärkeää, että viestit saavuttavat myös metsistä ja luonnontieteistä kiinnostuneita nuoria, tulevaisuuden tekijöitä.

Avasimme Metsäpäivien verkkosivuilla opiskelijoille haun, jonka kautta he voivat ilmoittautua mukaan tapahtumaan. Listoille ilmoittautui muutamassa viikossa kymmeniä nuoria − ilman sen suurempia markkinointiponnistuksia. Nämä nuoret opiskelevat maamme eri korkeakouluissa esimerkiksi metsätalouden, metsänhoidon, maantieteen, ekologian, metsäntutkimuksen, markkinoinnin ja rahoituksen ammattilaisiksi.

Muutamia jäseniämme ja yhteistyökumppaneitamme on jo lähtenyt mukaan Sata opiskelijaa Metsäpäiville -haasteeseen. Mukaan pääsee yhä: sponsoroimalla yhden tai vaikka kaksikymmentä nuorta Metsäpäiville. Kysy meiltä lisätietoa! Haasteeseen osallistuminen on hyvä tapa pitää yhteyttä esimerkiksi kesätyöntekijöihin tai löytää alasta kiinnostuneiden nuorten joukosta uusia kykyjä. Kutsuessaan opiskelijoita Metsäpäiville, organisaatio saa näkyvyyttä tapahtuman markkinoinnissa ja tapahtuman aikana.

Metsäpäivät pidetään Helsingissä 31.10.–1.11.2019. Kyseessä on perinteikäs metsäalan ammattitapahtuma, jossa metsäalan tekijät ympäri Suomen kohtaavat. Tällä kertaa ohjelma rakennettiin uudella tavalla, yhdessä sidosryhmien ja kumppaneiden kanssa.

Tuodaan yhdessä nuoret mukaan Metsäpäiville – tutustumaan metsäalan rooliin kestävän tulevaisuuden rakentajana!


Lisätietoa: Suvi Pessala, Suomen Metsäyhdistys, 045 657 5442, suvi.pessala@smy.fi

www.metsapaivat.fi

Kirjoita kommentti