Metsäyhdistyksen blogi: Historiamme suurin tiedesarja alkaa – iloa myös Metsäyhdistykselle


Kirjoittaja on Suomen Metsäyhdistyksessä nuorisoviestinnän yhteyspäällikkö.

Suomen tulevaisuus -tiedesarja alkaa MTV3:lla ensi sunnuntaina. Myös Metsäyhdistys hyötyy sarjasta: sen tuottamia videoklippejä käytetään yhdistyksessä tekeillä olevassa biotalouden opetusmateriaalissa.

Suomen tulevaisuus on kautta aikain suurin suomalainen tiedesarja televisiossa. Se katsoo tulevaisuuteen tieteen ja talouden näkökulmasta. Sarjan juontaja Howy Jacobs kiertää Suomea, tapaa huipputukijoita ja selvittää, mistä tulevaisuuden toivo tässä maassa syntyy. Ikipunkkari Jacobs johtaa Helsingin yliopiston Biotekniikan instituuttia.

Ohjelmaa suosittelen ainakin niille pessimisteille, joiden mielestä tässä maassa ei synny mitään hyvää. Optimisteillekin sarja on hyvää katsottavaa.

Tiedonjanoiset tulevaisuuden rakentajat kenties näkivät jo vuosi sitten sarjan pilottijakson ja ovat siitä lähtien odottaneet jatkoa. Sarja olisi hyvää katsottavaa myös poliitikoille, jotka usein näkevät biotalouden kapeasti vain energian tuotantona erilaisista biomassoista.

Äly, metsät ja vesi

Sarjan myötä voi taas todeta, että tärkeimmät uusiutuvat luonnonvaramme – nuorten ja miksei vanhempienkin äly, metsät ja vesi – ovat keskiössä menestyvää Suomea rakennettaessa.
Tiedesarjan on tehnyt ja tuottanut Franck Media. Työ on ollut valtaisa ja aineistoa on syntynyt runsaasti.

Myös Suomen Metsäyhdistys hyötyy tästä aineistosta. Yhdistyksessä tehdään uutta, ilmiöopetukseen perustuvaa verkko-opetusmateriaalia suomalaisen yhteiskunnan kehittymisestä kohti biotalousyhteiskuntaa.

Ilmiöpohjaisuus tarkoittaa, että yhteiskunnan kehitykseen liittyviä ilmiöitä katsotaan usean eri oppiaineen näkökulmasta. Oppimateriaalia voi käyttää paitsi biologian ja maantieteen, myös esimerkiksi historian, kemian, matematiikan ja taideaineiden opetuksessa.

Franck Media räätälöi yhdessä Metsäyhdistyksen kanssa tiedesarjan materiaalista lähes kolmekymmentä lyhyttä videoklippiä opetusmateriaalin osaksi. Opetusmateriaali valmistuu niin, että se on käytettävissä koulujen perusopetuksessa ensi syksystä alkaen.

Sarja alkaa jaksolla Sellun uusi elämä sunnuntaina 28.2. klo 13.55 MTV3:lla. Pilottijakso on katsottavissa sarjan kotisivulla:

http://suomentulevaisuus.com/

Kirjoita kommentti