Huoltovarmuusjohtaja Janne Känkänen avaa Metsäpäivät – syksyn kriittisin aihe mukana metsänäkökulmasta myös paneelissa

Kuvassa Metsäpäivien 2022 keynote-puhuja Janne Känkänen sekä paneelikeskustelun juontaja Shahin Doagu.

Metsäpäivien avajaisteema 27.10.2022 on huolta ja kysymyksiä herättävä huoltovarmuus. Kuinka Suomen huoltovarmuus varmistetaan tulevan talven aikana? Haastaako tilanne metsien kestävän käytön?

Metsäpäivät alkaa 27.10.2022 Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajan Janne Känkäsen keynote-puheenvuorolla. Känkänen on todennut, että lähitulevaisuudessa Suomelle pitää määritellä uusi riittävä huoltovarmuuden taso ja turvata sille riittävät resurssit.

Känkäsen mukaan huoltovarmuusvaikutuksia voi syntyä esimerkiksi erilaisten raaka-aineiden ja -materiaalien saatavuuden muutoksista, toimitusketjujen häiriöistä sekä digitaalisten palvelujen häiriöistä.

Parhaillaan työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee valtioneuvoston huoltovarmuusselontekoa, jossa otetaan huomioon myös yhteydet ilmastonmuutokseen sekä energia- ja ilmastostrategiaan.

Paneelikeskustelun vetää uutisankkuri Shahin Doagu

Suomen varautumista tulevaan pohditaan myös avajaisten paneelikeskustelussa. Clarionin pääsalin lavalla, 600 hengen yleisön edessä keskustellaan kestävyydestä ja sen määrittelystä. Taustalla vaikuttavat ilmastokysymykset ja monimuotoisuuden turvaaminen sekä myös huoltovarmuuskysymykset. Voiko huoltovarmuus haastaa metsien kestävän käytön vai onko metsä yhä suomalaisten kriisiaikojen turva – niin taloudellisesti kuin sosiaalisesti, ympäristö- ja ilmastonäkökulmia unohtamatta.

Paneelikeskusteluun osallistuu teemaa laajasta näkökulmasta katsova asiantuntijoiden joukko: Helsingin yliopiston professori ja ilmastopaneelin jäsen Timo Vesala, Huoltovarmuuskeskuksen energia-asiantuntija Pia Oesch, Suomen metsäkeskuksen metsähoidon johtava asiantuntija Markku Remes ja WWF:n johtava metsäasiantuntija Mai Suominen.

Keskustelun juontaa MTV:n uutisista tuttu uutisankkuri ja toimittaja Shahin Doagu.

Keskustelu jatkuu koko päivän Living Roomissa

Keskustelu jatkuu Metsäpäivillä koko päivän Clarion-hotellin viihtyisässä Living Roomissa. Siellä käydyt paneelit keräsivät runsaasti yleisöä ja kiitosta myös viime Metsäpäivillä. Avoin, läpinäkyvä ja eteenpäin vievä dialogi onkin kestävyyden ohella toinen Metsäpäivien 2022 teemoista.

Keskustelulavalla kuullaan Tapion, Metsähallituksen, Ilmastotuuppaus-hankkeen ja UPM:n vetämät keskustelut.

Lisätietoja:

Kaarina Aro, projektipäällikkö, kaarina.aro@smy.fi, p. 050 374 5677


Metsäpäivät 2022 | Etusivu

Kirjoita kommentti