Kerro se somessa – uusi työpajapilotti rohkaisee mukaan metsäkeskusteluun

|

Metsä on täynnä elämää, työtä ja tarinoita, joista kertomaan tarvitaan lisää metsäammattilaisia. Kerro se somessa -työpajassa ideoidaan aiheita somepostauksiin ja innostetaan mukaan keskustelemaan metsien käytöstä.

Suomen Metsäyhdistys järjestää syksyllä 2022 metsäviestinnän työpajoja metsäalan ammattilaisille. Työpajat rahoittaa Metsämiesten Säätiö.

Kerro se somessa -työpajan idea on madaltaa kynnystä kertoa ja keskustella somessa kunkin omimmaksi kokemassa kanavassa omin sanoin ja omasta näkökulmasta. Juuri henkilökohtaiset tarinat, huomiot ja mielipiteet luovat vahvoja mielikuvia ja vilkasta keskustelua.

”Seuraapa sinua oma suku tai tuhannet fanit, jokainen kuva ja postaus vahvistaa metsäalan tarinaa”, toteaa Suomen Metsäyhdistyksen viestintäpäällikkö Anna Kauppi.

Vaikka lähes jokaisella suomalaisella on vankka metsäsuhde, metsässä tapahtuva työ on useimmille vierasta. Juuri tämä voi herättää myös ristiriitoja ja kiivasta keskustelua, kun tunteet kohtaavat metsien taloudellisen hyödyntämisen.

”Saatamme unohtaa, että vaikka metsät ovat suomalaisille tuttuja, niissä tehtävä työ on useimmille vierasta. Kun metsäala kertoo näkyvämmin jokapäiväisestä työstä metsissä, kasvattaa se myös ymmärrystä työn ja metsien kestävän käytön merkityksestä”, Kauppi sanoo.

Tarve työpajoihin kuultiin suoraan metsäammattilaisilta. Metsäammattilaisista 85 prosenttia on sitä mieltä, että heidän tulisi osallistua julkiseen metsäkeskusteluun nykyistä enemmän, ilmeni Taloustutkimuksen keväällä 2022 tekemästä kyselystä.

Mitä laajemmin eri tehtävissä työskentelevät metsäalan osaajat viestivät, sitä monialaisemmin näkyy metsäalan näkökulma julkisessa keskustelussa, ja sitä näkyvämmäksi saadaan metsissä tehtävä työ.

Ilmoita tiimisi tai organisaatiosi mukaan työpajaan

Metsäviestintäkoulutus koostuu sosiaalista mediaa hyödyntävästä ennakkotehtävästä, kolmen tunnin työpajasta sekä kurssin käyneille suunnatusta metsäviestinnän uutiskirjeestä, jonka tavoitteena on sitouttaa osallistujat aktiiviseen viestintään ja tukea verkostoitumista muiden someaktiivien kanssa.

Kurssilla keskitytään sosiaaliseen mediaan, jonka kautta jokaisen metsäalan ammattilaisen on mahdollista saada viestinsä julkaistua. Tavoitteena on rohkaista osallistujia omien kanaviensa käyttämiseen luovasti ja rakentavaa metsäkeskustelua käyden. Siten osallistujilla on hyvä olla jo ennen kurssia yksi tai useampi sometili, joiden peruspäivityksen he hallitsevat.

Työpaja tarjoaa osallistujille myös vertaistukea: se antaa mahdollisuuden työstää omaa vaikuttamista somessa muiden metsäalalla toimivien ammattilaisten kanssa. Kurssin materiaalina käytetään Hämeen ammattikorkeakoulun HAMKin tuottamaa ja Metsämiesten Säätiön rahoittamaa, kaikille avointa metsäalan viestintäopasta Puhetta metsästä.

Kerro se somessa -työpajan vetävät Suomen Metsäyhdistyksen viestinnän asiantuntijat. Jokaisella kurssilla on mukana myös metsäalan viestiä vievä somepersoona, joka on laajasti tunnettu ja jolle metsäasiat ovat tuttuja.

Metsäviestinnän koulutuspilotit järjestetään eri paikkakunnilla metsätalouden erilaisille alueellisille osaajille, jolloin mahdollista jatkoa varten saadaan monipuolista kokemusta ja palautetta koulutuksen jatkoa ja kehittämistä varten.

Ota yhteyttä, jos työpajapilotti sopisi organisaatiollesi tai tiimillesi. Paikkakunnat ja ajankohdat varmistuvat elokuussa ilmoittautuneiden mukaan.

Lisätietoa ja yhteydenotot
Anna Kauppi, viestintäpäällikkö, Suomen Metsäyhdistys, anna.kauppi@smy.fi, p. 040 0702102

Metsämiesten Säätiön logo

 

Hankkeen on rahoittanut Metsämiesten Säätiö. Lahjoitukset ja säätiöfuusiot ovat tärkeä osa Säätiön yleishyödyllisen toiminnan vaikuttavuutta. Lisätietoa www.mmsaatio.fi

 

Kirjoita kommentti