KUTSU: Päättäjien Metsäakatemian keskustelu SuomiAreenassa 14.7. klo 10: Uhkaako luontokato Suomen taloutta ja hyvinvointia?

Tervetuloa seuraamaan Päättäjien Metsäakatemian keskustelutilaisuutta SuomiAreenassa keskiviikkona 14.7.2021 klo 10-10.45 (hybriditilaisuus).

Miten globaalit kaupan ja kulutuksen luontovaikutukset heijastuvat Suomeen ja hyvinvointiimme? Miten luontokadon riskejä voidaan arvioida ja hinnoitella?

Näistä aiheista keskustellaan Päättäjien Metsäakatemian heinäkuun SuomiAreenassa koolle kutsumassa keskustelutilaisuudessa. Luontopääoman hallinta nousi aiheena keskusteluun tänä keväänä professori, Sir Partha Dasguptan talouden ja luonnon kytköksiä käsitelleen raportin julkaisun myötä.

Luontokadon vaikutuksista keskustelevat Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) johtava tutkija Anni Huhtala, International Union for Conservation of Naturen (IUCN) pääekonomisti Juha Siikamäki sekä Metsähallituksen viestintä-, strategia- ja vastuullisuusyksikön johtaja Terhi Koipijärvi. Keskustelun juontaa politiikan toimittaja Antonia Berg, MTV.

Keskustelu juhlistaa Päättäjien Metsäakatemian 25-vuotista taivalta ja kunnioittaa viime vuonna menehtyneen Päättäjien Metsäakatemian neuvottelukunnan ensimmäisen puheenjohtajan, valtiosihteeri Raimo Sailaksen muistoa.

– Valtiosihteeri Sailaksella oli merkittävä rooli Päättäjien Metsäakatemia -toiminnan käynnistämisessä ja metsiin liittyvän yhteiskunnallisen dialogin rakentamisessa. Puheenjohtajana Sailas peräänkuulutti etenkin taloudellista vastuunkantoa Suomesta sekä avointa keskustelua − myös vaikeista asioista, kertoo Päättäjien Metsäakatemian johtaja Elina Antila.


Keskustelua voi seurata mtv:n striimin kautta − vaikka mökkilaiturilta

SuomiAreena on kaikille avoin ja ilmainen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna 12.−16. heinäkuuta. Tämän vuoden teemoina ovat yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto. Ohjelmassa on yhteensä 120 mielenkiintoista keskustelua.

Päättäjien Metsäakatemian keskustelun tapahtumapaikkana on Allas Sea Pool Helsingin Katajanokalla. Yleisö on tervetullut paikan päälle vallitsevien koronarajoitusten puitteissa.  Keskustelu on katsottavissa mtv-palvelussa sekä tapahtuma-aikaan että jälkeenpäin.

Yhteistyössä Suomi Areena 2021


Lisätiedot:

Päättäjien Metsäakatemian johtaja Elina Antila, p. 050 351 2411 ja elina.antila@smy.fi
Lisätietoa Metsäakatemiasta Päättäjien Metsäakatemian verkkosivuilla
Lisätietoja keskustelusta tapahtumasivulla

Linkki keskusteluuun löytyy myös mtv:n SuomiAreena-sivustolta


 

Kirjoita kommentti