Maailman metsäpäivä 21.3. nostaa esiin kestävän tuotannon ja suomalaiset innovaatiot

||

YK:n maailman metsäpäivää vietetään jälleen 21.3. Tämän vuoden metsäpäivän teema kohdistaa huomion kestävään tuotantoon ja kulutukseen. Teemasta kertovan Yhdistyneiden kansakuntien elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n video nostaa esiin myös monia suomalaisia puupohjaisia ratkaisuja.

Kansainvälisen metsien päivän videolla ovat mukana ovat muun muassa Metsä Groupin Kuura-tekstiili, VTT:n kansainvälisen Finnceres-yhteistyöhankkeen nanoteknologian laboratorio ja UPM:n Fibdex-haavasidos sekä Growdex hydrogeeli -kasvatusalusta ja Wisa-puusatelliitti.

Video nostaa esiin myös CLT-rakenteiset pilvenpiirtäjät Itävallassa ja Norjassa sekä biopolttoaineet ja puupohjaiset, ympäristöongelmia ratkaisevat muovit.

”Kaikki nämä ovat puupohjaisia uusia huipputuotteita, jotka perustuvat metsien kestävään käyttöön ja ovat jo käytössä maailmalla ja avaruudessa”, sanoo FAO:n kanssa videon tuottanut Suomen Metsäyhdistyksen kansainvälisen viestinnän päällikkö Kai Lintunen.

TV-spottia lähettävät jo nyt useat globaalit uutiskanavat, kuten Euronews, France24, Deutsche Welle ja Africanews. Yksin Euronews näkyy 155 maassa tavoittaen 350 miljoonaa kotitaloutta 13 kielellä, ja videota esitetään kanavalla maaliskuusta heinäkuuhun asti.

Televisiokanavien lisäksi spotilla on laaja levitys sosiaalisessa mediassa. Suomenkielisin tekstityksin se löytyy jaettavaksi myös Suomen Metsäyhdistyksen Twitter– ja Facebook-kanavilta.

YK:n kansainvälistä metsien päivää vietetään myös Suomessa. Metsäyhdistys juhlistaa päivää esimerkiksi lasten Minun puuni -kylvöprojektilla, jossa lapsi kasvattaa omia puuntaimia siemenistä. Tänä vuonna jopa yli 20 000 lasta ja 2500 aikuista kylvää kymmeniätuhansia männyn siemeniä alakouluissa ja päiväkodeissa ympäri Suomen ja seuraavat niiden kasvua.


International Day of Forests 2022 – Forests and sustainable production and consumption -video YouTubessa

FAO:n International Day of Forests -sivusto

 

Kirjoita kommentti