Materiaalit

Viljellen ja varjellen – metsätalous ja monimuotoisuus

Ihminen on vaikuttanut Suomen metsiin jo tuhansia vuosia ja metsien tulevaisuuskin riippuu suuresti ihmisestä. Tällä hetkellä metsien tila on parempi kuin mitä siitä yleensä kuvitellaan. Se on myös parempi kuin koskaan 1800-luvun alkupuolen jälkeen, mitattiinpa laatua sitten luonnon monimuotoisuudella, metsien taloudellisella arvolla, virkistysarvolla tai hiilivaraston määrällä.

Aktiivisten luonnonhoitotoimien ansiosta metsäluonnon monimuotoisuus kohentuu myös talousmetsissä ja uhanalaisten lajien määrä on kääntymässä laskuun. Metsien voimakas kasvu sitoo jatkuvasti lisää ilmakehän hiiltä ja hillitsee ilmastonmuutosta.

Viljellen ja varjellen – metsätalous ja monimuotoisuus -pamfletin on kirjoittanut tietokirjailija ja kasvitieteilijä Seppo Vuokko. Tekstiä kuvittaa Jorma Peiposen valokuvat. Kirjan kustantamista ovat rahoittaneet Metsämiesten Säätiö ja Marjatta ja Eino Kollin Säätiö.

Kirjaa voi tilata yksittäiskappaleina maksutta osoitteesta info@smy.fi. Alla olevasta linkistä voit ladata julkaisun pdf-tiedostona.

Kirja on julkaistu myös englanniksi.

Julkaisuaika
5.6.2019
Julkaisija
Suomen Metsäyhdistys ry
Kieli
suomi
Laajuus
84 sivua
Tekija
Seppo Vuokko, Jorma Peiponen ja Hannes Mäntyranta