Mediakutsu: Päättäjien Metsäakatemia metsäkohteella Kuhmossa 15.5. klo 13

Päättäjien Metsäakatemian 44. kurssi tutustui puunkorjuuseen Keski-Suomessa toukokuussa 2018. Kuva: Saku Ruusila.

Yli 30 päättäjää ja vaikuttajaa yhteiskunnan eri sektoreilta osallistuu ensi viikolla Kainuussa Päättäjien Metsäakatemian maastoretkeilylle. Suomen Metsäyhdistyksen järjestämän Metsäakatemian 46. kurssi vierailee keskiviikkona 15.5.2019 Kuhmossa metsäkohteella, jonne median edustajat ovat tervetulleita mukaan.

Metsäkohdevierailu on osa nelipäiväistä Päättäjien Metsäakatemiaa, jonka tavoitteena on tutustuttaa päättäjät metsäsektorin tämän päivän toimintaan, haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Vierailulla tutustutaan monipuolisesti kestävään metsätalouteen. ”Päättäjillä on mahdollisuus perehtyä puun matkaan kannolta tehtaalle, kiivetä hakkuukoneen hyttiin ja tavata puunhankinnan ammattilaisia”, kertoo Päättäjien Metsäakatemian johtaja Elina Antila.

Kohteella käydään keskusteluja puunhankinnasta, talousmetsien luonnonhoidosta, metsätalouden yrittäjyydestä ja metsänomistamisesta. Metsäkohdevierailun järjestävät yhdessä Suomen Metsäyhdistys, Metsähallitus ja Metsänhoitoyhdistys Kainuu.
Medialla on mahdollisuus haastatella vierailun aikana kurssin osallistujia sekä nauttia maastolounasta.

METSÄKOHTEEN OHJELMA 15.5.2019

13.00 Tervetuloa kohteelle ja turvallisuusohjeet,
Päättäjien Metsäakatemian johtaja Elina Antila, Suomen Metsäyhdistys,
Aluejohtaja Arto Tolonen, tiimiesimies Jussi Moilanen ja korjuuesimies Mikko O. Heikkinen, Metsähallitus

Keittolounas ja nokipannukahvit

14.00 Alustukset:

Talousmetsien luonnonhoito edistää monimuotoisuutta,
Aluejohtaja Arto Tolonen, Metsähallitus

Metsäalan työvoimapula pullonkaulana,
Projektipäällikkö Päivi Ylä-Outinen, Suomen metsäkeskus

Keskustelua

14.45 Kaivu ja Kuljetus Haveriset Oy:n hakkuunäytös,
Hakkuukoneen puikoissa kuljettaja Lasse Haverinen ja ajokonetta ohjaavat kuljettajat Jorma Haverinen ja Teemu Haverinen.

15.00 Yrittäjä ja metsänomistaja osana puunhankinnan ketjua,
Osallistujien haastateltavina Kaivu ja Kuljetus Haveriset Oy:n yrittäjät sekä metsänomistaja Arto Appelgren.

15.30 Ohjelma päättyy

Saapumisohje:

Metsäkohde sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Kuhmosta ja 1,5 tunnin ajomatkan päässä Kajaanista. Kuhmon suunnasta tultaessa, ajetaan tietä 5284 etelään ja noin 1 km ennen Valtimontien ja Vepsäntien risteystä käännytään vasemmalle metsätielle (nimeämätön tie, kohdassa Valtimontie 1609). Jatketaan 500 metriä. Hakkuukohde on tien varressa.

Yhteystiedot:

  • Viestinnän asiantuntija Annamari Heikkinen, Päättäjien Metsäakatemia, Suomen Metsäyhdistys, puh. 045 657 5443 (kurssin käytännön järjestelyt)
  • Johtaja Elina Antila, Päättäjien Metsäakatemia, Suomen Metsäyhdistys, puh. 050 351 2411 (tavattavissa kohteella, yhteydenotot ennen kurssia)
  • Aluejohtaja Arto Tolonen, Metsähallitus Metsätalous Oy, puh. 0400 192 931 (metsäkohteen järjestelyt)

Päättäjien Metsäakatemia on yhteiskunnallisille päättäjille suunnattu kutsukurssi ja keskustelufoorumi, jota on järjestetty Suomessa vuodesta 1996 alkaen. Sen tavoitteena on lisätä suomalaisten vaikuttajien kiinnostusta metsäasioihin, vahvistaa heidän metsällistä tietämystään sekä luoda vuorovaikutusta metsäalan ja muiden alojen vaikuttajien kesken. Metsäakatemiaan on osallistunut jo yli 1400 vaikuttajaa. Metsäakatemia-viestintäohjelma on myös tuotteistettu vientiin. Metsäakatemiaa rahoittavat Suomen Metsäsäätiö ja Maa- ja metsätalousministeriö.

Lisätietoa Päättäjien Metsäakatemiasta


 

Kirjoita kommentti