Metsäakateemikko, tervetuloa 50. kurssin avajaisiin torstaina 11.11.2021 – verkkolähetys klo 8.30-10

Päättäjien Metsäakatemian 50. kurssin avajaisten pääpuhuja, filosofian professori ja harrastajamuusikko Matti Häry. Kuva: Joonas Vohlakari / HS.

Päättäjien Metsäakatemian 25. toimintavuosi huipentuu Kirkkonummen Majvikissa torstaina 11.11.2021 pidettäviin 50. kurssin avajaisiin. Metsäakatemian käyneiden verkosto tervetullut seuraamaan avajaisten lähetystä etänä.

Suomen Metsäyhdistyksen järjestämä, yhteiskunnallisille vaikuttajille suunnattu Päättäjien Metsäakatemia -toiminta täyttää tänä vuonna 25 vuotta.

Juhlavuoden kunniaksi järjestetään torstaina 11. marraskuuta avajaistilaisuus Kokous- ja kongressihotelli Majvikissa Kirkkonummella. Seminaarista alkaa myös Metsäakatemian järjestyksessään 50. yhteiskunnallisille päättäjille ja muille vaikuttajille suunnattu kurssi ja keskustelufoorumi.

Avajaisten teema liittyy Metsäakatemian juhlavuoden painopisteeseen, metsien kestävän käytön sosiaalisiin vaikutuksiin. Juhlapuheenvuorossa pohditaan oikeanmukaista siirtymää kestävään tulevaisuuteen  johtamisen haasteena.

Koronavirustilanteesta johtuen osallistumista paikan päällä on rajattu: Metsäakatemia-kurssin osanottajat osallistuvat tilaisuuteen paikan päällä Majvikissa, ja myös media on tervetullut paikan päälle.
Metsäakatemia-kurssin aiemmin käyneiden metsäakateemikkojen verkoston kutsumme kuitenkin seuraamaan juhlakurssin avajaisten verkkolähetystä etänä.

Avoin verkkolähetys on klo 8.30-10.30. Tämän jälkeen 50. kurssin ohjelma jatkuu paikan päällä Majvikissa.


Avajaisten ohjelma torstaina 11.11.

8.15 Verkkolähetyksen linjat aukeavat

8.30 Avajaisten ohjelma alkaa

Juhlakurssin avaus: 25 vuotta Päättäjien Metsäakatemiaa,
toimitusjohtaja Erno Järvinen, Suomen Metsäsäätiö
Suomen Metsäsäätiö on on yhdessä maa- ja metsätalousministeriön kanssa rahoittanut Päättäjien Metsäakatemian toimintaa vuodesta 1996. Juhlavuoden tavoitteena on muistuttaa, miten metsäalan sosiaalinen kestävyys nousee yhä merkityksellisempään rooliin, sillä ala tarvitsee lähivuosina useita tuhansia uusia työntekijöitä vuosittain. Päättäjien Metsäakatemia on innovaatio, joka viestii metsien kestävän käytön sosiaalisista vaikutuksista.

Valtioneuvoston tervehdys,
maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä

Professori Matti Häyry, Aalto yliopisto
Päättäjien Metsäakatemian 50. kurssin avajaisten pääpuhuja, filosofian professori ja harrastajamuusikko Matti Häry. Kuva: Joonas Vohlakari / HS.

Juhlapuhe: Oikeudenmukainen siirtymä kestävään tulevaisuuteen,
Johtamisen filosofian professori Matti Häyry, Aalto‐yliopisto
Siirtymä kestävään tulevaisuuteen haastaa niin metsäalaa kuin koko yhteiskuntaakin. Puheenvuorossaan Häyry käy läpi, mitä tarkoittavat kestävyys ja oikeudenmukaisuus ja miten ne näkyvät metsää koskevissa asenteissa, retoriikassa ja politiikassa. Mitä kaikkea päättäjien on otettava huomioon tehdäkseen eettisesti kestäviä ratkaisuja? Matti Häyry on vuodesta 2017 lähtien johtanut Suomen Akatemian ja maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa tutkimushanketta Biotalous ja oikeudenmukaisuus (BioEcoJust).

Keskustelu

10.00 Ohjelma päättyy

Paikan päällä oleville kurssilaisille kahvitarjoilu klo 10-10.30.


Näin osallistut verkkolähetykseen klo 8.30-10:

Metsäakatemian käyneet kutsutaan verkkolähetyksen osallistujiksi sähköpostitse. Verkkolähetykseen osallistuvia pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon Metsäakatemialle perjantaihin 5.11.2021 mennessä. Tilaisuuden liittymislinkki lähetetään ilmoittautuneille keskiviikkona 10.11.2021.

Media on tervetullut seuraamaan juhlakurssin avajaistilaisuutta joko paikan päälle Majvikiin (os. Majvikintie 1, Kirkkonummi) tai osallistumaan verkkolähetykseen. Median edustajia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen Tarja Etelämaalle: tarja.etelamaa@smy.fi. Etukäteisilmoittautuminen on osa tapahtuman terveysturvallisuuskäytäntöjä.


Palaa Päättäjien Metsäakatemian etusivulle tästä.
Tutustu juhlavuoden blogikirjoituksiin Metsäakateemikon blogissa.


 

Kirjoita kommentti