Metsäyhdistyksen blogi: Toimi metsien päivänä


Kai Lintunen on Suomen Metsäyhdistyksen viestintäpäällikkö ja kansainvälisen viestinnän asiantuntija.

YK:n kansainvälistä metsien päivää juhlitaan vuosittain 21. maaliskuuta. Päivä on hyvä tilaisuus nostaa esiin positiivisia viestejä metsien käytön tarjoamista ratkaisuista ihmiskunnan haasteisiin. Tänä vuonna päivää juhlistetaan teemalla Metsät ja energia.

Pohjoisten metsien käytön tarjoamat ratkaisut jäävät usein pienemmälle huomiolle kuin esimerkiksi tropiikin istutusmetsien. Kuitenkin juuri pohjoisten metsien kestävä käyttö tuottaa hurjan määrän hyvinvointia ja palveluita ja suojelee meitä kaikkia katastrofaaliselta ilmastonmuutokselta.

Suomalaiset metsiin perustuvat innovaatiot muodostavat maan biotalouden selkärangan ja toimivat mallina maailmalla. Toisin kuin usein etelässä, esimerkiksi pohjoisen metsäiset biopolttoaineet eivät kilpaile ruoantuotannon kanssa.

Yhdistyneiden kansakuntien elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO on tuottanut maaliskuun kansainvälisestä metsien päivästä monipuolista viestintämateriaalia usealla kielellä. Minuutin pituinen videospotti nostaa esiin uusimpaan osaamiseen perustuvat edistyneet biopolttoaineet.

Ne ja muut metsien käytön positiiviset ratkaisut välittyvät videon kautta yli miljardille ihmiselle, sillä spottia näytetään usealla kansainväliselle televisiokanavalla kuten CNN, Euronews, Deutsche Welle ja France24.

Metsien päivään 21. maaliskuuta voi jokainen osallistua katsomalla ja jakamalla FAO:n videon. FAO kannustaa myös järjestämään metsäisiä tapahtumia ja lähettämään niistä kuvia paitsi someen, myös järjestön nettisivulla julkaistavaan kuvagalleriaan.

Metsäyhdistys juhlistaa kansainvälistä metsien päivää esimerkiksi lasten Minun puuni -kylvöprojektilla. Noin yhdeksäntuhatta lasta kylvää viisikymmentä tuhatta männyn siementä alakouluissa ja päiväkodeissa ympäri Suomen. Kylvöpäivän ajankohdaksi sopii luontaisesti juuri Kansainvälisen metsien päivän tienoo.


Suomen Metsäyhdistyksen Minun puuni -kampanja

Kansainvälinen metsien päivä – nettisivu ja meteriaalit englanniksi, saatavilla myös ranskaksi, venäjäksi, espanjaksi, arabiaksi ja kiinaksi

Sosiaalisessa mediassa #IntlForestDay


 

Kirjoita kommentti